Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Вандов: Многото пиеси не са гаранция за качество

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Пиесите „Мадам Мишима“ от Елена Алексиева, „Семеен албум“ от Малин Кръстев и „За теб“ от Яна Борисова са тазгодишните номинации за наградата „Аскеер“ в категорията „Съвременна българска драматургия“. Те бяха обявени от председателя на Академия „Аскеер“ Милен Миланов, а журито определи тези номинации с тайно гласуване, след като разгледа 31 текста.
Това са всички нови български пиеси, поставени за първи път на професионална сцена в периода от 1 април 2014 г. до 31 март 2015 година. Според регламента журито оценява текста, изпратен от автора, а не сценичния вариант, в който той е представен в спектакъла, пред публика.
Коя от трите номинирани пиеси ще получи наградата, ще стане ясно на 24 май, когато е церемонията по връчването в театър „Българска армия“.
В „Артефир“ театроведът Никола Вандов, член на журито в категорията „Съвременна българска драматургия“, коментира тазгодишните номинации.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.