Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камион прегази жена на зеленчукова борса

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тежък инцидент на пътя е станал тази сутрин в село Плодовитово, община Братя Даскалови. Около 7.00 часа камион е ударил 59-годишна жена от Брацигово, която починала на място. Инцидентът станал на площадка на зеленчуковата борса в селото, докато шофьорът предприемал маневра на заден ход. Водачът на товарния автомобил е на 30 години от Стара Загора. При направената му проба дрегерът не е отчел алкохол. Наркотестът не е показал използването на наркотични или упойващи вещества. По случая е образувано досъдебно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Влиза в сила забраната за продажба на вейпове на деца

От днес влиза в сила забраната за продажба и предлагане на деца и младежи под 18 години на бездимни и нагреваеми тютюневи изделия, както и безникотинови - така наречените вейпове. Това предвиждат законодателните текстове, обнародвани в Държавен вестник. Забранена е и рекламата им по радиото и телевизията.  НС окончателно забрани продажбата..

публикувано на 17.09.24 в 13:17
Атанас Зафиров

"БСП - Обединена левица" ще утвърди листите до края на седмицата, Мая Манолова няма да е в тях

До края на седмицата ще бъдат утвърдени окончателния състав и водачите на листи на коалиция "БСП - обединена левица". Това съобщи на брифинг изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров. Листите ще бъдат утвърдени от Националния съвет на партията.   Лидерът на "Изправи се, България" Мая Манолова обяви, че нито ще води листа, нито ще е част..

публикувано на 17.09.24 в 13:12

Започна академичната година в УНСС

Академичната година в Университета за национално и световно стопанство беше открита с церемония в Аулата на висшето учебно заведение. Още днес студентите ще влязат в учебните зали, обяви ректорът проф. Димитър Димитров. На церемонията присъстваха председателят на Народното събрание Рая Назарян и подуправителят на БНБ Петър Чобанов. Всеки ден около 10..

публикувано на 17.09.24 в 12:43

Тържествен водосвет и официална церемония по издигане на знамето на София

Православната църква почита днес светите великомъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София. Денят е и празник на столицата, който започна със специално заседание на Столичния общински съвет и приветствие от страна на кмета Васил Терзиев. Минути преди 12 часа пред храма "Света София" започна и церемонията по издигането на знамето на града...

публикувано на 17.09.24 в 12:25

Елина Нинова: Хората да вдигнат глави и да преоткрият красивите сгради в София

Хората в София да вдигнат глави и да погледнат, и преоткрият  тези красиви и емблематични сгради в София, е целта на изложбата "София, уловена във времето ", сподели в интервю пред БНР авторката Елина Нинова. Фотографската експозицията е посветена на Деня на София и може да бъде разгледана и през октомври в Националния политехнически музей..

публикувано на 17.09.24 в 12:25

Във Варненския залив се провежда учение за действие при аварийна ситуация

Във Варненския залив се провежда учение за провеждане на аварийно-спасителна операция. Проверява се координацията при спасителна акция при сблъсък на два плавателни съда. Главният директор на Главна дирекция "Аварийно спасителна дейност" Румен Николов коментира, че няма времеви стандарт по време на търсенето и спасяването при инциденти. Всичко зависи..

публикувано на 17.09.24 в 12:14
Рекламният плакат на постановката.

Свалиха адаптация на "Сън в лятна нощ" от сцената в Манчестър

Съвременна адаптация на шекспировата пиеса "Сън в лятна нощ" е била свалена от сцената в Манчестър заради препратки към Газа и правата на транссексуалните, съобщи вестник "Манчестър ивнинг нюз". Модерно преосмисленият музикален вариант на шекспировата комедия е трябвало да има премиера на 6 септември в градския Royal Exchange Theatre със 750..

публикувано на 17.09.24 в 11:57