Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България трябва да продължи по пътя на европейските ценности

Анелия Торошанова разговаря с д-р Стефан Кауфман.
Снимка: личен архив

Всеки един политик да работи за добруването на своя народ и да дава личен пример със своята надеждност като политик, с чистотата си като личност. Да служи за пример и да представя достойно своя народ и избиратели. Това каза депутата от Германския Бундестаг д-р Стефан Кауфман специално за предаването „Нашият ден“ на БНР пред микрофона на Анелия Торошанова.
Според д-р Кауфман България трябва да продължи по пътя, който вече е избрала като държава, член на Европейския съюз, държава, която споделя европейските ценности. Германският политик говори за образователната система в България и перспективите пред младите хора в България.
В Германия само 50 % завършват и могат да кандидатстват. От завършилите и положилите матура 70-80 процента продължават като студенти. През последните години броят на студентите силно се е увеличил. Затова имаме проблем със специалистите в различни занаятчийски професии и други специалисти – сподели за БНР д-р Стефан Кауфман.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илюстративна снимка

Интензивен дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Евакуираха жители с лодка

Обилните валежи от нощта предизвикаха и наводнения в Монтана, където са паднали над 70 литра на квадратен метър дъжд. Евакуирани с лодка са били жители на монтанския квартал "Кошарник". Интензивният дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Най-вече в кварталите “Мала Кутловица“, “Изгрев“, а в кв. “Кошарник“ са евакуирани хора, съобщи..

публикувано на 25.06.23 в 12:29