Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Дакота“ с премиера в Сатирата

БНР Новини
Александра Василева и Юлиан Вергов
Снимка: Калин Николов
Постановката по пиесата на световноизвестния каталонски драматург Жорди Галсеран е на Владимир Пенев. След режисьорския му дебют със спектакъла „Агенти“ в Шуменския театър преди година, това е второто представление, в което обичаният актьор избира да бъде режисьор, а не с роля на сцената.
„Дакота“ е копродукция на Сатиричния театър с продуцентската компания „Three Bears Entertainment” на „трите мечки“ Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владимир Карамазов, които ще гледаме на сцената заедно с актрисата Александра Василева. В екипа са още художникът Никола Тороманов и композиторът Калин Николов.
Какъв е резултатът от съвместната им работа, можете да видите на премиерата в четвъртък, 30 април, на голямата сцена в Сатиричния театър „Алеко Константинов“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.