Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба "Различни" в галерия "Пловдив"

Изложбата "Различни" на Силвана Тодорова и Ангел Йорданов се открива тази вечер в галерия "Пловдив". Силвана Тодорова е изкушена от изкуството от дете. Тя е ученичка на художника Димчо Павлов – Джиджо. Завършила е Техническия университет и Стопанската академия в Свищов, а рисуването е нейният начин да преживява света и емоциите си. Ангел Йорданов е от Пловдив. Завършил е Национална гимназия по сценични и екранни изкуства. Той  рисува в стил сюрреализъм, съчетан с реализъм и символизъм. 

В изложбата "Различни" е засегнал изцяло мъртвата природа, т.е. натюрморта като жанр. Интерпретира идеята, че всеки живот на земята завършва със смърт, но от другата страна има вечен живот. Съпоставяйки живота и смъртта, като два естествени контраста, иска да внуши на зрителя, че животът всъщност е като монета – ези-тура. В настоящата изложба представя 13 свои живописни творби и разбива предразсъдъка, че 13 е фатално число. И вярва, че за него 13 ще е щастливо число и отваряне на нов път към ценителите на изкуството, провокиран от творческите му търсения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.