Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незагасена цигара причини пожар край Сливен

Незагасена цигара е причинила пожар в бунгало в местността Карандила над Сливен в нощта в четвъртък срещу петък. Пожарникарите са успели да спасят съседната сграда, един багер и агрегат в близост до пожара. Бунгалото е изгоряло до основи. Пострадали хора няма.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Опасни жеги в неделя в Северна, Централна и Южна България

Жълт код за опасно високи температури е в сила за утре за Северна, Централна и Южна България. Предупреждението е в сила за 18 области на страната. Там се очаква температурите да са между 32 и 37 градуса. 

публикувано на 10.08.24 в 18:12
Руски военнослужещ носи снаряд за 152-милиметрова гаубица

Русия все още не е отблъснала украинското нахлуване

Русия все още не е отблъснала украинското нахлуване на нейна територия. Пети ден се водят сражения между украински и руски военни в Курска област, където остава в сила извънредно положение. Нито една от страните обаче не е дала точни подробности за естеството и обхвата на силите си. Пети ден активни бойни действия в Курска област Русия..

публикувано на 10.08.24 в 18:02

Пленумът реши: БСП отива на предсрочните избори в коалиция с 15-20 леви партии

БСП ще се яви на предсрочните парламентарни избори в коалиция с 15 други леви партии. Това реши пленумът на партията, който е дал мандат на изпълняващия длъжността председател на БСП Атанас Зафиров да подпише коалиционното споразумение.  БСП обсъжда на пленум участието си на предсрочните избори БСП ще предложи вариант за..

публикувано на 10.08.24 в 18:00

3000 евро глоба за палене на огън на открито в Гърция

Много висок риск от пожари е в сила в Гърция. Властите там налагат глоби за палене на огън на открито. Властите издадоха забрана за движение на хора и автомобили в горските райони, които са с висок риск от пожари. Има забрана туристите да посещават хълма Ликавитос в Атина. В полицейските и военни екипи за охрана на горите са включени още..

публикувано на 10.08.24 в 17:52

Пожар в района на бойчиновското село Мърчево

Пожар гори в района на бойчиновското село Мърчево.  Сигналът е подаден в 15:30 днес, съобщи дежурният в полицията в Монтана.  Огънят е лумнал в сухи треви около пътя, преди село Мърчево от към Бойчиновци.  На място са изпратени два пожарни автомобила. „Пожарът е в земеделска земя. Има и много сухи храсти и треви. Няма опасност за къщите“, каза..

публикувано на 10.08.24 в 17:50

Германската полиция смята, че българка, която е в неизвестност от 1 август, е била убита

Германската полиция съобщи, че има доказателства за смъртта на 33-годишната българска гражданка Катина Кирилова, която е в неизвестност от 1 август- Според полицията в Бамберг тя е била убита. Въпреки че тялото на българката не е открито, властите са задържали мъж по подозрение в съпричастност към деянието. Става въпрос за Джоузеф Георг..

публикувано на 10.08.24 в 16:22

Пожар край Бобошево затвори пътя за Сопово

Голям пожар гасят екипи на Пожарната, доброволци, техника края Бобошево по пътя за Сопово този следобед, казаха от Областна дирекция на МВР – Кюстендил.   Огънят обхвана над 200 декара овощни градини, сухи треви, слама. Гасенето продължава, пожарът е локализиран.  Сигналът е подаден след 14 ч. На място са изпратени 6 екипи на пожарната...

публикувано на 10.08.24 в 16:03