Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как популяризираме културно-историческото наследство?

Изложбата „Епопея на тракийските царе” в Лувъра
Снимка: БГНЕС

Българската изложба „Епопея на тракийските царе” в Лувъра произведе в Париж събитие в културата със световно значение. Опашките пред крило Ришельо на известния музей този път бяха за съкровищата от българските земи, които представят едно от най-могъщите царства преди повече от две хилядолетия на Балканите - на тракийското племе одриси, които са се съизмервали с най-великите в древността.
Твърди се, че толкова обширни статии като тези във „Фигаро”, „Льо Монд”, „Л Експрес” не са излизали скоро за друга изложба в Лувъра.
У нас събитието предизвика множество въпроси, най-вече около една важна за страната ни тема - популяризирането на българското културно-историческо наследство. Как го правят по света и как трябва да се прави? И какво ни носи известността?



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.