Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не подлагайте на изпитание апетита на кърлежите и своята безопасност поне до края на юни

Пише "Не преминавай!", не пише "Не лягай на тревата" - обяснява този софиянец...
Снимка: Георги Корнейков, БНР
Пръскането против кърлежи и гризачи на софийските паркове и градинки вече започна и до края на месеца ще обхване всички части на столицата. До момента от 20 април са обработени около 18 000 декара.

Продължава работата в междублокови пространства, като до края на седмицата ще се изпълнява в районите "Люлин", "Надежда", "Изгрев", "Слатина".

По думите на Цезарина Илиева от Столичната здравна инспекция - хората трябва да внимават, когато преминават през зелени площи, поне през месеците май и юни. За това време треви и храсти ще бъдат обработени със съответните препарати, но пък трябва да се съобразяваме с предупредителните бележки и при скорошна обработка да не излизаме извън асфалта…

Трябва да оглеждаме телата си за евентуални прикрепили се паразити – това особено важи за майките на по-малки деца, които обичат да играят в тревата.

Чуйте повече подробности по темата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.