Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Танго за теб” по френски в Сатирата

БНР Новини
Сцена от спектакъла
Снимка: satirata.bg

Премиерният спектакъл в афиша на Сатиричния театър „Алеко Константинов” е постановка на Владимир Петков по комедията на френския актьор и драматург Виктор Лану. Пиесата е номинирана за наградата за драматургия „Молиер” през 1989 година. Сценографията е дело на Чайка Петрушева, хореограф е Татяна Соколова, а ролите изпълняват актьорите Йоанна Попова, Мартин Каров, Тодор Близнаков и Янина Кашева, която навремето стана любимка на публиката с участието си във филма „Всичко е любов”.
Може да не помниш кога е деветдесетият ти рожден ден, нито да имаш логично обяснение защо държиш чаршафите в кухненския бюфет, а захарта в скрина за бельо. Но може и искрено да се забавляваш с шегичките, които ежеминутно склерозата ти погажда, и да извличаш изгода от „избираемата си глухота”. Може да опитомиш старостта и тя няма да е проблем за теб, когато не ти пука, че умът и тялото ти с възрастта вече не са същите. Когато си разбрал, че, филтрирайки само красивото и светлото от миналото, жаждата за живот ще ти даде сили да продължиш и до сто, смятат създателите на спектакъла.

„Танго за теб” можете да гледате в събота, 23 май, в камерната зала на Сатиричния театър „Алеко Константинов”.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.