Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет десетилетия в грижа за младите таланти

Проф. Йова Йорданова
Снимка: plovdivmusicschool.wordpress.com

В „Какво се случва” ви срещнахме с професор Йова Йорданова - българка, която от дълги години живее в Русия. Професор по цигулка в Московската консерватория „П. И. Чайковски” и повече от 20 години преподавател в Централната музикална школа при консерваторията. Член на Американската асоциация на педагозите по струнни инструменти. Музикален педагог с 54-годишен опит.
Поводът за нашата среща е предстоящата творческа вечер на професор Йорданова, днес, 27 май, от 19 часа в Зала БИАД в София.
Проф. Йорданова е автор на нова система за обучение по цигулка и довечера ще представи 2 свои школи за начинаещи, а трима от най-талантливите й ученици ще изнесат концерт. Това са 8-годишната Катя Попова от Русия и двете българчета от Пловдив – сестрите Ани Панова (на 10 години) и Христина Панова, която е първокласничка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.