Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С „Улицата“ Теди Москов си тръгва от театъра

Премиерните представления са на 8 и 9 юни в Зала 1 на НДК. Следващите са планирани за есента

БНР Новини

Любимата на поколения българи хумористична поредица от 90-те години се завръща. Но този път не на телевизионния екран, а наживо. Близо четвърт век по-късно режисьорът Теди Москов събира отново актьорите, за да възродят на сцена познатите скечове, които сега ще видим с променени начало или край. Мултимедийният спектакъл всъщност ще съчетае театъра и телевизията, защото на големи екрани ще бъдат прожектирани някои от старите епизоди на телевизионната поредица. Така героите буквално ще оживеят от екрана и ще се пренесат на сцената, както и обратното – от живата игра действието ще „прелее” в картината на екрана, обясняват създателите на „Улицата“.

Броени дни преди премиерата на 8 юни Теди Москов потвърди пред журналисти, че това може да е последната му театрална постановка. Понеже наистина смятам да се отказвам от театъра, с това представление искам да припомня кой съм бил, и после дълго ще замълча, каза режисьорът. Той сподели, че е уморен да прави театър, и има намерение да пише сценарии за екранни продукции.
Ето какво споделиха в минутите между две репетиции на „Улицата“ режисьорът Стефан Москов и актьорът Малин Кръстев, който е от новото попълнение в актьорския състав на спектакъла.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.