Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Урумов изнася открит урок за чужденци

| обновено на 05.06.15 в 15:40
• Защо имаме нужда от урок?
• Кои са чужденци у нас?   
• България на три морета и пет ракии;
• Историята – най-силната ни национална страна (логиката - най-слабата);
• Америка, България и Денят на неблагодарността;
• Българите като цяло и българите поотделно – паралели и парадокси.
Това са само малка част от темите и въпросите, които проф. Мисирков засяга в лекцията си „Ние, българите. Открит урок за чужденци“. Но лекцията не е само за чужденци, уточнява Николай Урумов. Можете да я чуете и вие, ако отидете на премиерното представление тази вечер в Новия театър на НДК.  Представлението с академично заглавие е всъщност stand up comedy и обещава най-вече забавление. Актьорът се превъплъщава в образа на проф. Мисирков, който изнася открит урок на чужденците, за да им обясни някои особености в бита, манталитета, историята и културата на българите. А нас, българите,  да запознае с някои особености на чужденците. Крайната цел е пълна интеграция и в залата да не остане нито един неинтегриран елемент.
Новото комедийно шоу на Николай Урумов e по текст на Александър Урумов, с когото преди 4 години създадоха хитовия моноспектакъл „Лалугер”.  Музикалната картина в „Ние, българите“ е на Михаил Шишков-старши,  художник на представлението е Петко Плачков.
Следващите представления са на 8 и 26 юни.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.