Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без резултат приключи срещата в Брюксел по гръцката криза

Срещата в Брюксел между гръцкия премиер Алексис Ципрас и трите институции завърши без да бъде обявен резултат. Първи разговорите напусна президентът на ЕЦБ Марио Драги. В началото на своето заседание в съседната сграда на Съвета, финансовите министри от еврозоната не дадоха сигнали за лесна развръзка.

Белгийският финансов министър Йохан Ван Овертвелдт беше сдържан в коментарите си.

Ще видим първо какви са заключенията на Тройката, преди ние да започнем дискусиите помежду ни, заяви Овертфелдт.

Три срещи на Еврогрупата и три срещи на върха са достатъчни за намиране решение за Гърция, посочи Петер Кажимир, вицепремиер на Словакия.

Сряда вечер е и съм много любопитен как ще изглежда еврозоната, когато приключим тази среща, каза Кажимир, намеквайки за евентуално излизане на Гърция от еврозоната.

Александър Стуб от Финландия подчерта, че още няма текст на масата на преговорите за черно на бяло прилагани от Гърция реформи. Винаги е важно да поддържаме хода на процеса по политически причини и да бъдем достатъчно честни, за да покажем на света отвън, че сме сериозни в опита си да постигнем споразумение. Въпросът ще остане нерешен до последния момент, но не смятам, че е загуба на време, посочи още Стуб.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Няма напредък в преговорите между Гърция и нейните кредиторите

До този момент няма напредък в преговорите между Гърция и кредиторите й. От близо 3 часа насам в сградата на Еврокомисията премиерът на страната Алексис Ципрас обсъжда предложените от него реформи с ръководителите на МВФ и ЕЦБ, но без резултат...

публикувано на 24.06.15 в 18:09

Гърция отхвърли контрапредложение на международните кредитори

Гърция отхвърли "контра предложение" на нейните кредитори ЕС и МВФ, дадено в отговор на последната версия на гръцките предложения за сключване на сделка, заяви правителствен източник пред АФП. По думите му международните кредитори са поискали от Атина..

публикувано на 24.06.15 в 16:04

ЕС: Все още има различия между Гърция и кредиторите по редица важни преговорни въпроси

Гърция и нейните международни кредитори все още не са постигнали съгласие относно реформите на гръцката пенсионна система, данък добавена стойност и корпоративното данъчно облагане, като вчера не беше постигнат съществен напредък в преговорите за постигане..

публикувано на 24.06.15 в 13:01
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Русия осъдиха на 14 години затвор 77-годишния физик Анатолий Маслов

В Русия на 14 години затвор по обвинение в държавна измяна беше осъден 77-годишният физик от Новосибирск Анатолий Маслов.  Прокуратурата поиска 17 години лишаване от свобода.  Съдебното заседание протече при закрити врата.  Маслов работеше в Института по..

публикувано на 21.05.24 в 22:55

"Сиела Норма" ще осигурява машинното гласуване на новите и частичните местни избори на 23 юни

Фирмата "Сиела Норма" е избрана за изпълнител по обществената поръчка за осигуряване на машинното гласуване на новите и частичните местни избори, насрочени за 23 юни.  ЦИК сключва рамково споразумение с фирмата, която единствена подаде оферта.  Частичен..

публикувано на 21.05.24 в 22:47

Предстои изграждането на преносен газопровод от Дупница до Перник

Предстои изграждането на преносен газопровод от Дупница до Перник с дължина около 53 километра, съобщават от "Булгартрансгаз".  Ще се реализира вертикален газов коридор чрез изграждане и въвеждане в експлоатация на нови обекти за разширение на..

публикувано на 21.05.24 в 22:17

Камион с боеприпаси е катастрофирал на магистрала "Струма" край Мало Бучино

Камион с боеприпаси е катастрофирал около 19 ч. на магистрала "Струма" край Мало Бучино, което е наложило пренасочване на движението през Владая, съобщи БНТ. Товарният автомобил с боеприпаси е на частна фирма, съобщиха от пресцентъра на Министерството на..

публикувано на 21.05.24 в 22:03
Карин Жан-Пиер

Белият дом критикува популяризирането на нацистко съдържание от акаунта на Доналд Тръмп

Белият дом разкритикува "отвратителното" популяризиране на нацистко съдържание, след като във видеоклип, публикуван от акаунта на Доналд Тръмп в социалната му мрежа Truth Social, се споменава за "обединен райх", ако той спечели президентските избори през..

публикувано на 21.05.24 в 21:57
Доналд Туск

Доналд Туск обвини Русия в опити да вкара хиляди мигранти от Африка в Европа

Полският премиер Доналд Туск обвини "руската държава" в опити да вкара хиляди мигранти от Африка в Европа, докато Полша планира да укрепи източната си граница, съобщава Франс прес.  "Именно руската държава, а не някакъв мрачен бизнес, стои зад..

публикувано на 21.05.24 в 21:49

Трети неуспешен опит парламентът да започне второто си извънредно заседание

Опитът за второ извънредно заседание на парламента тази вечер се провали.  И при третия опит депутатите не успяха да съберат необходимия кворум от 121 гласа. Само 3 гласа не достигнаха, за да бъде открито заседанието.  При третия опит за..

публикувано на 21.05.24 в 21:06