Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Решението за корекция на река Батовска - между две министерства и община Балчик

Решението за корекция на река Батовска, която миналата година заля 6 хотела в курорта "Албена", все още е между две министерства и община Балчик, заяви изпълнителният директор на курорта Красимир Станев. По думите му, заради отлив на руски туристи, очакваният спад е около 20 процента.

Делът на руснаците в "Албена" е много голям, засегнати са много хотели, които са разчитали много на руския пазар, каза той.

Наводнените миналата година хотели са възстановени, но корекция на река Батовска все още няма.

Има решение за отпускане на около 400 хиляди лева, но се бави всичко това. Нещата са между МОСВ, МРРБ и Община Балчик.

От Община Балчик обаче казват, че там е защитена зона и нямат думата. Красимир Станев коментира:

Могат поне да натискат, защото този засяга "Албена", ще засегне село Кранево, изобщо това е територията на Общината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

НС изслуша доклада за дейността на Ивелин Михайлов, свързана с "Исторически парк"

Парламентът изслуша доклада за дейността на временната комисия за проверка на всички факти и обстоятелства за дейността на идеолога на партия "Величие Ивелин Михайлов" и изградения комплекс "Исторически парк" в с. Неофит Рилски. Предстои докладът да бъде приет. В доклада на комисията се посочват множество нарушения, в това число, че..

публикувано на 08.08.24 в 12:29

Продължава борбата с пожара в западния дял на планината Славянка

Продължават усилията на над 150 огнеборци по ограничаването на пожара в западния дял на планината "Славянка", където няколко активирали се огнища на гръцка територия успяха да прехвърлят границата и да навлязат в наситена с хвойнови насаждения гора. Днес се правят широки просеки, за да се спре разрастването на пожара. Единият от испанските..

публикувано на 08.08.24 в 12:00
Красимир Кумчев

Красимир Кумчев: Цената на пъпеш юбари стигна 10 000 лв., остават още 10 часа

Активната стъпка в началото на търга от 50 лв , не се спазва, предпоследната цена беше 6000 лв., в 21 часа стана 10 000 лв., има участник, който живее в Лондон и е сред активните в търга за пъпеша юбари, японски сорт. Това разказа Красимир Кумчев, който отглежда японския сорт, в интервю пред БНР. Търгът приключва в 20 часа тази вечер...

публикувано на 08.08.24 в 11:53
Дмитрий Медведев

Дмитрий Медведев призова за превземането на Киев

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия и бивш президент Дмитрий Медведев заяви, че руските сили трябва да продължат към Одеса, Харков, Николаев, Киев и по-нататък. В коментар за украинското нахлуване в района на Курск, Медведев каза, че операцията на Москва вече не трябва да има за цел само да осигури териториите, които Москва..

публикувано на 08.08.24 в 11:52

Какво ще представлява Туристическият гаранционен фонд?

Министерството на туризма публикува за обществено обсъждане проекта на Закон за изменение и допълнение на Закона за туризма, който касае създаването на Туристически гаранционен фонд . С предложения проект се предлагат промени във връзка с пакетните туристически пътувания и свързаните пътнически услуги. В момента потребителската защита се гарантира..

публикувано на 08.08.24 в 11:30

Депутатите изслушват доклада за дейността на временната комисия за "Исторически парк"

Парламентът изслушва доклада за дейността на временната комисия за проверка на всички факти и обстоятелства за дейността на идеолога на партия "Величие" Ивелин Михайлов и изградения комплекс "Исторически парк" в община Ветрино. В него се посочват множество нарушения, в т.ч. че дружеството е финансова пирамида, че акционерите са получавали..

публикувано на 08.08.24 в 11:14
Димитър Николов, кмет на Бургас

Димитър Николов: Срещнахме трудности в организацията на първата Олимпиада по изкуствен интелект в Бургас

Автограф и пожелание за успех е получил кметът на Бургас Димитър Николов от емблематичния Лени Кравиц. Това сподели Николов в интервю пред БНР. „Със страхотни впечатления съм от него. Изключително позитивен, хареса му Бургас и  България и обеща да ни посети отново. Той е любител на природосъобразното хранене и му презентирах продукти от нашия..

публикувано на 08.08.24 в 11:07