Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наталия Беленцова: Искам да снимам чудесата на българската природа

БНР Новини
Наталия Беленцова (вляво) и Невена Праматарова на изложбата на фотографката в Руския културно-информационен център.
Снимка: Емил Николов

Уникални гледки и природни феномени от различни краища на света показва в най-новата си изложба Наталия Беленцова в Руския културно-информационен център. Това е първата самостоятелна изложба на младата авторка в България. Фотографската експозиция „Висините на света. Координати на чудесата“ е посветена на планинските пейзажи от 30 страни, които са снимани в продължение на седем години.
Изложбата включва фотографии от Боливия, Перу, Камчатка, Алтай, Кавказ, Абхазия, Антарктида, Алпите, планините на Исландия и още много природни красоти от целия свят.
„Напоследък човек губи връзката не само с природата, но и връзката със самия себе си, принуден да следва някакви шаблони и стереотипи, които външният свят му налага. Това го кара да забравя, какво усеща с душата и сърцето си. Бих искала с помощта на моите фотографии хората да усетят хармонията с природата и нейната божествена същност. И виждайки всички тези природни красоти да осъзнаят каква може да бъде тя, ако я пазим и не я замърсяваме“, казва авторката.
Наталия има желание по време на посещението си в България да снима и красивата българска природа и тя стане част от пътуващата й изложба.
Наталия Беленцова е художник, фотограф и писател, член е на Съюза на художниците-фотографи в Русия. Победител е в Националния конкурс „Най-добрият фотограф“ и Wild Russia 2012.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.