Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Колоездачи от Кюстендил редовно организират походи до Босилеград

Редовни велопоходи от Кюстендил през границата до Босилеград, организарат колоездачите от местния клуб "Гайда". Всяка седмица участниците преминават разстоянието от 40 километра в едната посока, като целта не е високата скорост, а идеята. От клуба разказват, че вече имат приятели в Босилеград. Не срещат проблеми с граничните власти на сръбския пункт "Рибарци", защото е необходима само лична карта, а и граничарите вече ги познават. Проблем създава само мобилната връзка - роумингът с Босилеград е 6 лева на минута, а в някои участъци покритието не е добро, споделиха  велоентусиастите.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Зам.-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева след брифинга за подготовката за изборите -  15 октомври 2024 г.

От ЦИК съветват членовете на СИК да тренират попълването на протоколите чрез електронно приложение

12 хиляди 640 са към момента секционните избирателни комисии (IRU) в страната и чужбина за предсрочните парламентарни избори. Предстои да се образуват и тези в болници, социални заведения, арести и в затворите.  Към момента кандидатите за депутати са 4 858, като 1172 са регистрирани в 2 района. 4858 са кандидатите за депутати за 51-вото Народно..

публикувано на 15.10.24 в 16:11
Ваксиниране срещу Covid-19 в Атина.

Ръст на случаите на грип и Covid-19 в Гърция

В Гърция отново се увеличава броят на заразените със сезонен грип и Covid-19. Властите препоръчват носене на маски и ваксиниране. В повишена готовност са държавните болници в Гърция, за да реагират на завишено разпространение на Covid-19 и есенния грип, съобщават от здравното министерство. Гръцките здравни власти информират туристите..

публикувано на 15.10.24 в 16:00
Хелия Чавдарова

Хелия Чавдарова: Интегриран нюзрум ще даде възможност за една заедност на всички програми в Радиото

Интеграция на съдържанието, създаване на интегриран нюзрум е сърцевината на визията, която представи пред Съвета за електронни медии кандидатът за генерален директор на Българското национално радио Хелия Чавдарова: В СЕМ започват изслушванията на кандидатите за генерален директор на БНР "И нформационният поток, който влиза в Радиото да бъде в..

публикувано на 15.10.24 в 15:43

Директорът на "Вътрешна сигурност" в МВР Лазар Христов е освободен от поста

Директорът на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР Лазар Христов е освободен от поста. Това потвърдиха официално от МВР. От ведомството за момента не уточняват кой ще заеме овакантеното място. 

публикувано на 15.10.24 в 15:06

Сбогуваме се с Кирил Маричков

  Прощаваме се с Кирил Маричков Подробности чуйте в звуковия файл.

публикувано на 15.10.24 в 14:37
Цветослава Георгиева представя концепцията си пред СЕМ - 15 октомври 2024 г.

Цветослава Георгиева: Предлагам въвеждането на ресори на отделните членове на УС на БНР

Българското национално радио има истинското предизвикателство да задържи и умножи своята аудитория, съобразявайки се с конкуренцията от страна на  нови медии в лицето на стрийминг платформите, социалните мрежи. На това ще заложи Цветослава Георгиева, ако бъде избрана за генерален директор на БНР. В СЕМ започват изслушванията на кандидатите за..

публикувано на 15.10.24 в 14:26

Ученици от Ловеч пяха "Клетва" в памет на Кирил Маричков

Учениците от ловешката езикова гимназия излязоха на двора в голямото междучасие и изпяха песента "Клетва" в памет на Кирил Маричков. Именно за тази гимназия Владо Даверов прави филма „Вчера“, а голяма част от героите са прототипи на тогавашните учители и ученици. За ловешката езикова гимназия песента на "Щурците" се е превърнала в химн...

публикувано на 15.10.24 в 14:15