Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Пилето“ с премиера в Младежкия театър

БНР Новини
Сцена от спектакъла
Снимка: личен архив
Постановката по прочутия роман на Уилям Уортън е на младия режисьор Васил Дуев, който е сред най-обещаващите творци в нашия театър през последните години.
„Пилето” е пиеса за приятелството и семейството, за любовта и войната, за лудостта и красотата, и най-вече за стремежа на един човек да полети като птица, казва режисьорът.
В основата на неговия спектакъл е пиесата на американската драматуржка Наоми Уолъс, в превод на Харалампи Аничкин. Сценографията и костюмите са дело на Мира Петрова, музиката – на Петя Диманова, хореограф е Стефания Георгиева, а на сцената са актьорите Александър Хаджиангелов, Никола Стоянов, Петко Венелинов, Светослав Добрев, Стилиян Желязков и Ярослава Павлова.
Премиерните представления са на 1 и 2 октомври в Младежкия театър „Николай Бинев“, като екипът на театъра обещава да подари на един от зрителите, гледали „Пилето” през октомври, полет с парапланер крос кънтри.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.