Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регионалният исторически музей в Смолян чества 80 години

БНР Новини
Снимка: архив РИМ Смолян
С юбилейна научна конференция „Музеи и колекции“ Регионалният исторически музей „Стою Шишков“ в Смолян отбелязва 80-годишния си юбилей. Събитието е част от целогодишната празнична програма на институцията. На 8 и 9 октомври във фокуса на дискусиите ще е управлението на музейните колекции и съвременните тенденции в музеологията. Ще бъдат представени и колекции на водещи музеи от цяла България. Във форума ще участват представители на академичните среди и експерти от отделните музейни институции в страната.

Таня Марева, директор на Регионалния исторически музей в Смолян разказа в „Артефир“ за празничната програма и предизвикателствата пред най-големия музей, съхраняващ културно-историческото наследство на Родопската област през различните исторически епохи.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.