Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защо болни хора чакат на опашки и дават пари под масата? Кой толерира корупцията?

Българският лекарски съюз предупреди за масови оставки в цялата страна на медици, работещи в трудово-експертните лекарски комисии. От съюза настояват да бъде инициирана промяна на текстовете, които регламентират налагането на санкции и да бъдат направени практически работещи предложения за законодателни промени, които засягат структурата и цялостната дейност на органите на медицинската експертиза. Повод за това станаха санкциите, които бяха наложени на лекарите от териториалната експертна лекарска комисия в Пловдив.
Хаосът с телковете. Какви са проблемите в лекарските комисии? Престъпление ли е да караш болни пациенти да чакат на опашки, с години да чакат становището на ТЕЛК и да дават пари под масата? Кой толерира корупционните схеми в българското здравеопазване. Защо гласът на един народен представител не бе чут по въпроса за телковете? Необходими ли са законодателни помени?
В предаването ще чуете коментарите на д-р Галина Павлова, заместник-председател на Българския лекарски съюз, д-р Султанка Петрова – народен представител и д-р Стойчо Кацаров – председател на Центъра за защита правата в здравеопазването.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илюстративна снимка

Интензивен дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Евакуираха жители с лодка

Обилните валежи от нощта предизвикаха и наводнения в Монтана, където са паднали над 70 литра на квадратен метър дъжд. Евакуирани с лодка са били жители на монтанския квартал "Кошарник". Интензивният дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Най-вече в кварталите “Мала Кутловица“, “Изгрев“, а в кв. “Кошарник“ са евакуирани хора, съобщи..

публикувано на 25.06.23 в 12:29