Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха 12 нелегални мигранти на АМ "Тракия"

Снимка: архив

Полицейски екип на Областната дирекция на МВР в Стара Загора е задържал в събота на автомагистрала "Тракия" 12 чужденци без документи за самоличност, представящи се за афганистанци. Те са пътували в лек автомобил със софийска регистрация.

Водачът е 18-годишен столичанин. Чужденците са на видима възраст между 15 и 19 години. Всички са отведени в Районното полицейско управление в Чирпан. На водача е образувано досъдебно производство за трафик на хора.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Руските сили са спрели украинското настъпление в Курска област

Руските сили са спрели украинското настъпление в руската Курска област, използвайки въздушни удари и дронове, заяви висш руски военен. Според "Росенергоатом", Курската атомна електроцентрала в Западна Русия работи нормално. Обстановката в зоната на повишено напрежение в Курска област е под контрола на руските сили, заяви командирът на силите..

публикувано на 13.08.24 в 15:14
Калин Стоянов

Проверката на "Булгартрансгаз" от европрокуратурата се извършва на различни места в страната

Проверката, която Европейската прокуратура прави на държавното дружество "Булгартрансгаз", се извършва на различни места в страната. Това обяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов: "Колеги от Главна дирекция "Национална полиция" оказват съдействие и работят по постановление на Европейската прокуратура, с което е възложено да се..

публикувано на 13.08.24 в 15:03

Заявленията за еднократна помощ за ученици за новата учебна година се подават до 15 октомври

Близо 90 000 заявления за еднократна помощ за ученици от първи до четвърти клас, както и за осмокласниците, са постъпили вече в Агенцията за социално подпомагане, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.  Подаването на заявленията става лично, чрез лицензиран пощенски оператор или по електронен път през новосъздадения от..

публикувано на 13.08.24 в 14:53

Турската полиция арестува младеж заради нападение с нож в Ескишехир

Турската полиция арестува 18-годишен маскиран младеж, след като петима души бяха ранени при нападение с нож в северозападния град Ескишехир, съобщи държавната Анадолска агенция. Носейки шлем, покривало на главата и бронирана жилетка, нападателят е намушкал петима души, седящи в градината на джамия.  Състоянието на двама от ранените е..

публикувано на 13.08.24 в 14:30

Русия все още изпомпва природен газ за Европа през военната зона в Украйна

Русия все още изпомпва природен газ за Европа през военната зона в Украйна, съобщава Ройтерс. Тръбопроводът от съветската епоха Уренгой-Помари-Ужгород доставя газ от Западен Сибир през Суджа в руската Курска област. След това горивото тече през Украйна в посока Словакия. В Словакия газопроводът е разделен - единият клон отива към Чехия, другият..

публикувано на 13.08.24 в 14:24
 Д-р Евгени Влаев

Болки на растежа при тийнейджърите - говори специалистът

Какво представляват така наречените болки на растежа ?  " Момичетата израстват най-бързо в периода на менструацията, а момчетата на възраст от 9 до 14 години - тогава по-интензивно нарастват и на ръст, и на килограми .  "Болките на растежа могат да бъдат от най-различно естество . Ако няма ревматологично състояние или травма, те са свързани..

публикувано на 13.08.24 в 14:07

Мартин Владимиров: Европрокуратурата разследва разширението на Чирен с европейски пари

Влизането и проверката на европейската прокуратура в "Булгартрансгаз" е заради злоупотреба с европейски средства по стратегически европейски проекти.    Това коментира Мартин Владимиров, старши анализатор в енергетиката в Център за изследване на демокрацията, в интервю пред БНР. "На този етап няма официална информация за повода на..

публикувано на 13.08.24 в 14:02