Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Батак в съдебната система

БНР Новини
Адвокат Пламен Димитров, Анелия Торошанова, адвокат Захари Генов и д-р Димитър Стайков в студиото на „Законът и Темида” (отляво надясно)
Снимка: Грациела Ингелска

Може ли лице, което е извадено от списъка с вещи лица да участва, изготвя и подписва експертизи, а прокуратурата да ги приема? Достоверността на експертизите. Участват ли съдиите в корупционни схеми с вещи лица? Защо определени съдии работят с конкретни вещи лица? В какви случаи се бави очна ставка в един съдебен процес и защо? Как продължава казуса с делото Мария Стайкова от Монтана, която на шестия ден от раждането си почина в болница. Чия е отговорността и прикрива ли се едно престъпление? Има ли основание за възобновяване на делото и защо не се случва това.
Батак в съдебната система, липса на прозрачност, опорочаване на съдебния процес
- това каза днес в предаването по казуса експрокурорът, адвокат Захари Генов. За дългата съдебна сага разказва бащата на Мария Стайкова - доктор Димитър Стайков и адвокат Пламен Димитров.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илюстративна снимка

Интензивен дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Евакуираха жители с лодка

Обилните валежи от нощта предизвикаха и наводнения в Монтана, където са паднали над 70 литра на квадратен метър дъжд. Евакуирани с лодка са били жители на монтанския квартал "Кошарник". Интензивният дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Най-вече в кварталите “Мала Кутловица“, “Изгрев“, а в кв. “Кошарник“ са евакуирани хора, съобщи..

публикувано на 25.06.23 в 12:29