Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защо Италия скалъпва фалшив процес срещу български лекар?

БНР Новини
Анелия Торошанова разговаря с Пламен Димитров и Иван Еланджиев (отляво надясно)
Снимка: Грациела Ингелска

Една десетгодишна сага на семейство лекари - д-р Живка Хаджидимитрова и д-р Илко Димов. Има ли мафия в правосъдната система на Италия? Каква е ролята на лъжесвидетелите в един процес? Безхаберието на нашата страна за българи, които работят в чужбина. Кой допуска фалшиви документи и фалшиви показания по време на съдебен процес в Италия? Как един български лекар е съден за смърт на човек, станала четири години преди д-р Хаджидимитрова да е започнала да работи в Италия? Над 700 страници фалшиви материали на прокуратурата и съда в Италия - това каза в предаването „Законът и Темида” адвокат Пламен Димитров. Защо италианската съдийка по делото на първа инстанция в Удине е съдия по същото това дело в Апелативния съд в град Триест? Защо чак след 4 години българското външно министерство изпраща нота до Правителството на Италия? Как една съдебна система съсипва живота на българско семейство?




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илюстративна снимка

Интензивен дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Евакуираха жители с лодка

Обилните валежи от нощта предизвикаха и наводнения в Монтана, където са паднали над 70 литра на квадратен метър дъжд. Евакуирани с лодка са били жители на монтанския квартал "Кошарник". Интензивният дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Най-вече в кварталите “Мала Кутловица“, “Изгрев“, а в кв. “Кошарник“ са евакуирани хора, съобщи..

публикувано на 25.06.23 в 12:29