Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска лекарка участва в 20-ия Салон на книгата в Алжир 2015

БНР Новини
Д-р Вера Китова по време на срещите й с читателите на 20-ия Салон на книгата в Алжир
Снимка: личен архив

Д-р Вера Китова представи новата си поетична книга „Светлините на Алжир“ по време на 20-ия Международен салон на книгата в Алжир през 2015.
Българската лекарка, която е работила дълги години в Северна Африка беше единствена на българския щанд с книгите си на френски език, посветени на алжирския народ.
В юбилейното издание на форума участваха 920 автори от 53 държави от Африка, Европа, Азия и Америка. Най-мащабното литературно събитие в Северна Африка се проведе през месец ноември в палатата Les Pins Maritimes в град Алжир под егидата на Аззедин Милхуби, министър на културата на Алжир.
Фокусна страна тази година беше Франция, която представи значителен брой издателства и автори. По традиция във форума участват писатели, които пишат на френски, арабски или кабилски език.
„Светлините на Алжир“ е третата книга на българската лекарка, посветена на Алжир. Тя е автор на 13 книги, една от които „Спомени на един пратеник в бяло“ е издадена в Париж на френски и се продава в „Амазон“. Член-кореспондент е на Групата на лекарите писатели на Франция. Работила е като лекар в Тунис, Алжир и Париж. Личност, която е силно свързана с френската и арабската култура.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.