Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефка Костадинова: Всеки голям спортист се бори и печели

Снимка: БГНЕС
Сръбският тенисист Новак Джокович беше определен за Спортист на Балканите за пета поредна година в традиционната анкета на Българската телеграфна агенция.

Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович стана победител с убедителна преднина, като получи 90 точки, а втори с два пъти по-малко точки е световният и европейски шампион по спортна гимнастика на халки Елефтериос Петруниас от Гърция. Тройката допълва златният медалист в бягането на 800 от Европейските игри в Баку Амел Тука от Босна и Херцеговина. В десетката на най-добрите спортисти от Балканския полуостров влизат двама български спортисти. Шеста е Станилия Стаменова с 28 точки, която стана световна и европейска шампионка на 200 метра кану. На десета позиция завърши европейският шампион по бокс в категория до 52 килограма Даниел Асенов, който беше определен и за най-добър млад спортист на България.

С поредната си награда за Спортист на Балканите Новак Джокович се изравни по отличия с легендарната българска лекоатлетка Стефка Костадинова, която също е била избирана за номер едно на нашия полуостров пет пъти.

Настоящият председател на Българския олимпийски комитет даде своята оценка за класацията тази година, за победителя и за представянето на българските спортисти пред репортера ни Ивайло Николов. Чуйте.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.