Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради динамичната зимна обстановка някои общини обявиха неучебни дни

| обновено на 18.01.16 в 18:04
Снимка: БГНЕС
Заради усложнената обстановка някои общини обявиха следващите дни за неучебни.

В Разградска област удължават дървената ваканция. В общините Завет, Кубрат и Самуил и Цар Калоян няма да се учи до сряда включително. Дотогава продължава и дървената ваканция в община Исперих. Утре е неучебен ден и за учениците в община Лозница. До вторник включително нямат да учат учениците в община Разград, като според зимната обстановка утре ще се решава дали принудителната ваканция да бъде удължена.

Неучебен ден е днешният за учениците от община Твърдица и средищните училища в сливенските села Стара река и Бяла. Причината е невъзможността на учители и ученици да достигнат до учебните заведения заради снега и студа в Балкана. Ако се наложи, възможно е учебни занятия в тези училища утре също да няма, съобщават от Регионалния инспекторат по образованието в Сливен. По данни на инспектората, в общините Сливен и Котел има нормален учебен процес. Според кмета на Котел обаче, заради студа и натрупалия до 50 см сняг много родители не са пуснали децата си на училище. Котленския кмет Каранашев обяви, че вторник, както и сряда, ще бъдат неучебни за учениците в Котленско. Няма затворени пътища в община Котел, без ток са само село Братан и част от Ябланово. От електроразпределителното дружество EVN съобщиха, че 27 села в общините Котел и Твърдица са били без ток към 10.00 ч. сутринта и се работи по отстраняване на авариите.

Заради усложнена обстановка и неблагоприятните прогнози за следващите два дни, кметът на община Шумен Любомир Христов издаде заповед, с която дните от 18 до 20 януари включително са обявени за неучебни за всички училища на територията на община Шумен.

Пътуващите ученици от средищните училища в община Троян също са освободени от учебни занятия заради тежката зимна обстановка.

В Плевен няма да се учи днес и утре.

Област Враца - в Оряхово и Бяла Слатина също няма да се учи. В Средищното училище в село Зверино, заради проблеми с тока, днес е неучебен ден. 

Във всички училища в Добрич от днес до сряда включително учебните занятия са преустановени. Целодневните детски градини и ясли продължават да работят нормално.

Три неучебни дни са обявени и в община Каварна.

Само днес училищата в община Свищов са затворени заради затрудненото движение по улиците и пътищата и частично прекъсване на електрозахранването. Всички детски градини обаче работят.

Пътуващите ученици от средищните училища в община Троян са освободени от учебни занятия.

Днес е неучебен ден и в общините на Силистренска област. Един ден няма да се учи в общините Кайнарджа и Алфатар. Два ще са неучебните дни в община Главиница. Училищата в цялата Силистренска област ще останат затворени до сряда включително.

В област Монтана днес няма да има учебни занятия и в Брусарци, Мадан и Владимирово.

Неучебен ден е обявен в общините Руен и Сунгурларе на област Бургас, детските градини обаче работят.

В общините Аврен, Ветрино и Вълчи дол днес е неучебен ден.

До сряда ще остават затворени училищата в община Стражица.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Сняг и виелици затвориха голяма част от пътищата в страната

Затвореният заради наводнение граничен пункт "Капитан Андреево" вече е отворен. Движението е пуснато и за тежкотоварни автомобили. Пътищата в Хасковския регион са проходими при зимни условия. С изключение на пътя Белово-Юндола , всички останали..

обновено на 18.01.16 в 15:31

Усложнена остава обстановката в цялата страна

Жълт код за силен вятър е обявен за днес в 11 области на Източна България, сред които Добрич, Варна и Бургас . Десетки населени места остават без ток и достъп. Остава усложнена обстановката в областите Велико Търново, Русе и Силистра . Бедствено..

обновено на 18.01.16 в 18:28

Много населени места остават без ток

Стефан Абаджиев , управител на Енерго Про - Варна, съобщи за "Преди всички", че без ток, в Североизточна България , са 239 населени места, с около 61 хиляди клиенти : Докато цяла нощ нашите екипи работиха и отстраняваха аварии едни населени..

публикувано на 18.01.16 в 08:34
ВИЖТЕ ОЩЕ
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху

Нетаняху остава "напълно ангажиран" с постигането на споразумение за заложниците, държани от "Хамас"

Израелският премиер Бенямин Нетаняху подчерта на пресконференция в понеделник, излъчвана на живо по местните телевизии, че остава "напълно ангажиран" със споразумение за заложниците, но отново хвърли вината върху "Хамас" за неуспеха да бъде..

публикувано на 02.09.24 в 21:26

Германия удължи надзора и попечителството върху местните активи на "Роснефт"

Германското правителство удължи с 6 месеца надзора и попечителството си над местните активи на руската "Роснефт" до 10 март следващата година в очакване на техните продажби на Катар, заяви в понеделник министерството на икономиката,   предаде..

публикувано на 02.09.24 в 20:58
Фреди Белери

Гръцкият евродепутат Фреди Белери беше освободен от затвор в Албания

Гръцкият евродепутат Фреди Белери беше освободен от затвор в Албания, където излежава присъда за купуване на гласове. Белери е освободен условно, но не е оневинен, подчерта неговият адвокат пред гръцките медии. При излизане от затвора..

публикувано на 02.09.24 в 20:45

Иван Иванов е освободен от длъжността заместник-министър на отбраната

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев от длъжността заместник-министър на отбраната е освободен Иван Иванов, съобщават от правителствения пресцентър. Освобождаването на Иван Иванов е по предложение на министъра на отбраната Атанас..

публикувано на 02.09.24 в 20:42
Дейвид Лами, британски външен министър

Обединеното кралство ще спре някои продажби на оръжия за Израел

Обединеното кралство ще спре някои продажби на оръжия за Израел, обяви външният министър Дейвид Лами, като допълни, че решението идва след преглед на лицензите за износ на оръжия от Обединеното кралство, който заключава, че има "ясен риск" те да..

публикувано на 02.09.24 в 20:33

Допълнителни места в София и Пловдив за получаване на мобилен код за достъп до пациентското досие

От утре, 3-ти септември, желаещите да получат улеснен достъп до пациентското си досие през мобилен телефон могат да потърсят съдействие от здравните институции на няколко допълнителни места в София и Пловдив. Това съобщиха от здравното министерство..

публикувано на 02.09.24 в 20:26

МФ очаква бюджетен дефицит от 1,6 млрд. лева за първите осем месеца на годината

Дефицит от 1,6 млрд. лева се очаква към края на август, сочат прогнозите на финансовото министерство. Това прави 0.8 % от прогнозирания брутен вътрешен продукт. Приходите, помощите и даренията по консолидираната фискална програма (КФП) към..

публикувано на 02.09.24 в 19:57