Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ритуално изкуство на български и чуждестранни художници в галерия „Нюанс“

БНР Новини
Снимка: oldschoolresidence.com

Изложбата „Ритуално изкуство – време и пространство“ представя творби на художници от различни държави в софийската галерия „Нюанс“. Концептуалната експозиция е резултат от работата на участващите артисти в шестото издание на арт резиденцията „Старото училище“ в село Горна Липница. Именно там всички те създават ритуално изкуство в сферата на живописта, пърформанса, визуалните изкуства и музиката през август 2015 година.
Арт резиденцията „Старото училище“ е създадена през 2010 година в сградата на изоставеното училище в село Горна Липница, недалеч от Велико Търново. Новото културно пространство приема веднъж годишно артисти, които работят по предварително зададени теми, свързани с българския фолклор, история, бит и култура, и съответстващите им проявления в световните митове и легенди.
Изложбата „Ритуално изкуство – време и пространство“ е представяна в различни български градове. Предстои да гостува в Бургас и Русе.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.