Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде върви съдебната реформа – един разговор с адвокат Владислав Янев

Със съдебната реформа и малките стъпчици в правилната посока тръгна съдебната 2015 година, но в края на същата година и особено в началото на 2016 г., сякаш всичко спря да се движи и в тази система настъпи тишина...
За това бе разговорът в студиото на предаването „Законът и Темида“ с адвокат Владислав Янев. Той смята, че освен промените в Конституцията и Закона за съдебната власт, от голямо значение за реформата е и приемането на нов Закон за адвокатурата... не просто промени в стария. Асоциация „Адвокати за промяна“ вече е подготвил такъв проект.
В разговора стана дума и за избора на ръководство на адвокатската колегия отпреди седмица и за предстоящия втори тур на тези избори в неделя... Грешки, които са били почти фатални за избора, и които са повлияли на избора, бяха посочени от адвокат Владислав Янев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илюстративна снимка

Интензивен дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Евакуираха жители с лодка

Обилните валежи от нощта предизвикаха и наводнения в Монтана, където са паднали над 70 литра на квадратен метър дъжд. Евакуирани с лодка са били жители на монтанския квартал "Кошарник". Интензивният дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Най-вече в кварталите “Мала Кутловица“, “Изгрев“, а в кв. “Кошарник“ са евакуирани хора, съобщи..

публикувано на 25.06.23 в 12:29