Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ели Станчева с изложба в "Аспект"

Носителят на наградата на Пловдив за изобразително изкуство Ели Станчева открива изложба тази вечер в галерия "Аспект".  

Ще бъдат представени 24 живописни платна, рисувани специално за настоящата експозиция, с която художничката ще отбележи своя 60-годишен юбилей. Почитателите на изобразителното изкуство ще видят в изложбата пейзажи, голи тела и символични композиции. Картините пресъздават последните творчески търсения на авторката. Тя овладява с лекота както големия, така и малкия формат, а също и така нареченото „тондо” - кръгла картина. 

Ели Станчева е родена в Пловдив, завършила е „Живопис“ в НХА, София. Член е на СБХ и Дружеството на пловдивските художници. В творческата си биография има 20 самостоятелни изложби и множество участия в общи експозиции в Пловдив, страната и в чужбина. Ели Станчева е преподавател в Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов” - Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.