Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

7 милиона пакетчета захар срещу войната по пътищата

Снимка: Георги Корнейков, БНР
"7 милиона захарни причини да караме безопасно". Така е наречена най-новата инициатива на Асоциацията на пострадалите при катастрофи, която стартира от днес. Едновременно с нея от КАТ обявиха и война на хулиганите на пътя.

Новата кампания за безопасно шофиране разчита на 7 милиона пакетчета захар, върху които до истински рисунки на деца, са изписани различни послания - общо 18 на брой. Целта е, когато сутрин пият кафето си, шофьорите да обърнат внимание на безопасността на пътя - обясни Владимир Тодоров от Българската асоциацията на пострадалите при катастрофи. 

Благодарение и на подобни инициативи, жертвите на пътя от началото на годината са по-малко - заяви началникът на отдел "Пътна полиция" към СДВР комисар Тенчо Тенев. От началото на 2016-а до днес жертвите са 13, със седем по-малко от същия период на миналата година. Ранените съответно са 303-ма или със 27 души по-малко.

С подробностите ще ни запознае Красимир Мартинов - чуйте неговия репортаж.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.