Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Мутафчиев: Не е риск да поставяш български пиеси - и Шекспир е риск, ако работиш непрофесионално

БНР Новини
Христо Мутафчиев
Снимка: БГНЕС

В „Артефир“ продължаваме да следим програмата на юбилейното 25-о издание на Международния фестивал Друмеви театрални празници „Нова българска драма“ в Шумен. Това е един от най-престижните и полезни за развитието на българската драматургия фестивали, защото според регламента фестивалният афиш включва само постановки по български текстове.
Продуцентската къща „Смут“ участва в конкурсната програма със спектакъла „За теб“ от Яна Борисова. Постановката е на Петър Кауков, сценографията е дело на Никола Тороманов, а ролите изпълняват Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов.
Пиесата „За теб“ беше номинирана за награда „Икар 2016“ в раздела за драматургичен текст, но авторката се оттегли от по-нататъшно участие, тъй като Христо Мутафчиев е председател на Съюза на артистите в България, който присъжда наградите „Икар“. След това пиесата беше номинирана и в категорията „Съвременна българска драматургия“ на наградите „Аксеер“, които предстои да бъдат връчени на 24 май.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.