Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хамънд отхвърли спекулациите за оставка на премиера Камерън

Найджъл Фараж призова за съставяне на ново правителство

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърът на външните работи на Великобритания Филип Хамънд отхвърли спекулациите за оставка на премиера Дейвид Камерън, който загуби кампанията за оставане в Евросъюза. Страната ни се нуждае от усещане стабилност и приемственост, каза Хамънд пред телевизия Скай: 

Премиерът беше ясен, че ще продължи да бъде министър-председател и правителството ще работи.

Почти 52 процента от гласоподавателите се произнесоха за излизане от Евросъюза. Този резултат може да отвори отново въпроса за независимостта на Шотландия, призна Хамънд: 

Мисля, че основният аргумент при допитването за отделяне на Шотландия винаги е бил икономиката. Естествено е сега британската икономиката да се изправи пред някои много сериозни предизвикателства. Смятам, че е по-добре, ако се борим с тях заедно.

Лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фараж призова за съставяне на ново правителство, което да изведе Обединеното кралство от Европейския съюз. 

Сега се нуждаем от правителство на Брекзита. Правителство, което ще се захване за работа и ще започне да предоговаря търговските ни отношения, но и такова, което ще се възползва от възможността, която дава излизането на страната от Евросъюза. Сега сме свободни да сключваме свои собствени търговки сделки и да правим обединения с останалата част на света.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Над 1 млн. повече гласоподаватели поискаха Великобритания да напусне ЕС

Искане за оставката на премиера Дейвид Камерън и загатване за референдуми за излизане на Шотландия и Северна Ирландия от Великобритания последваха окончателния резултат от референдума за членство на Обединеното Кралство в Европейския съюз. Над 1..

обновено на 24.06.16 в 10:20
ВИЖТЕ ОЩЕ

Напрежение в Кюстендил при реденето на листата на "БСП - Обединена левица"

Листата на "БСП - Обединена левица" за 10-и МИР-Кюстендил е доникъде заради напрежение между Дупница и Кюстендил. За водач е номиниран дупничанинът д-р Иван Ибришимов, бивш депутат в предишни мандати. В резултат кюстендилски номинации масово си..

публикувано на 15.09.24 в 16:28
Традиционния есенен панаир във Враца - 2024 година

135-то издание на традиционния есенен панаир във Враца

Във Враца снощи беше открит традиционния есенен панаир. Занаятчийски стоки, фермерски пазар, атракциони и концерти - панаирът е любимо събитие за врачани и отново събира стотици малки и големи жители и гости на града. И тази година..

публикувано на 15.09.24 в 16:23

ГЕРБ отговори на ПП: Този тип поведение създава само проблеми

Партия ГЕРБ отговори на  писмото на "Продължаваме промяната", в което се настоява за приемане на антикорупционни закони, за да се получат плащенията по Плана за възстановяване. В отговора си от ГЕРБ посочват, че вече са заявили позицията си против..

публикувано на 15.09.24 в 16:04

Пореден протест заради безводие блокира за кратко пътя Плевен - Русе

И тази неделя жителите на засегнатите от безводието свищовски села излязоха на протест като блокираха за кратко главния път Плевен - Русе при село Горна Студена.  Селата са на воден режим, който не се спазва, има много аварии по мрежата и проблемът с..

публикувано на 15.09.24 в 15:23

ПП изпрати писмо до ГЕРБ за приемане на 3 антикорупционни закона

Изпълнителният съвет на “Продължаваме промяната” изпрати писмо до партия ГЕРБ, в което посочва какво ще загуби България, ако настоящето Народно събрание не приеме трите антикорупционни закона. Асен Василев: Борисов даде Пеевски на "Магнитски" Става..

публикувано на 15.09.24 в 15:04
Диян Стаматов

Диян Стаматов се надява на по-високи учителски заплати и на система за измерване на качеството

Силно се надявам, че следващата календарна година ще започне с едно съчетание между добро увеличение на заплатите на учителите и възможност за въвеждане на система за измерване на качеството. Това заяви пред БНР Диян Стаматов, директор на столичното..

публикувано на 15.09.24 в 14:25

Шестима души са загинали при опит да прекосят Ламанша с лодка

Осем души са загинали през нощта при опит да прекосят Ламанша от Франция в Англия, съобщава Би Би Си. Спасителните служби са били предупредени, след като лодката е изпаднала в затруднение във водите северно от Булон-сюр-мер в северния регион Па дьо Кале..

публикувано на 15.09.24 в 14:04