Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обама: Нашите сърца са с пострадалите в Германия

Кандидатите за президент също изразиха съпричастност

| обновено на 23.07.16 в 01:46
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Барак Обама обеща подкрепа на Германия след стрелбата в Мюнхен, предаде Ройтерс.
 
Със сърцата си подкрепяме пострадалите. Ситуацията още не е приключила. Германия е един от най-близките ни съюзници. И разбира се, ние обещаваме да окажем цялата необходима подкрепа за справянето със създалите се обстоятелства, каза президентът Обама.

  Кандидатката на Демократическата партия за президент Хилари Клинтън заяви, че следи ужасяващата ситуация в Мюнхен. Стоим редом до нашите приятели в Германия, докато те работят да изправят отговорните пред правосъдието, добави тя в Туитър. 

След като президентът на Съединените щати Барак Обама изрази подкрепата си германския народ, републиканският кандидат за президентския пост Доналд Тръмп коментира стрелбата в Мюнхен, като посочи, че надигането на тероризма заплашва всички цивилизовани народи и че САЩ трябва да направят всичко зависещо от тях, за да държат тероризма далеч от себе си.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Със заупокойна молитва отбелязват 1 г. от смъртоносното наводнение в Царево

Заупокойна молитва и молебен за благодат ще бъдат отслужени в Царево една година след наводненията в общината, при които загинаха 4-ма души. Въпреки усилията възстановителните дейности след бедствието продължават.  Една година по-късно общината още чака държавата да изплати 1,2 милиона лева за ремонтните дейност, извършени през първите месеци след..

публикувано на 05.09.24 в 08:19
Аналена Бербок

Бербок на посещение в Близкия изток, търси перспективи за спиране на огъня в Газа

Германският външен министър Аналена Бербок ще посети Близкия изток за разговори с регионални лидери относно перспективите за прекратяване на огъня в Ивицата Газа и освобождаването на израелските заложници, предаде ДПА. Днес Бербок ще разговаря със саудитския външен министър Фейсал бин Фархан Ал Сауд в Рияд, след което ще замине за Йордания за..

публикувано на 05.09.24 в 08:14

Войната в Украйна: Един загинал и 4 ранени при руски обстрел срещу Константиновка

Един човек загина, а 4-ма бяха ранени при руски обстрел срещу град Константиновка в Донецка област, съобщиха украинските власти. Президентът Володимир Зеленски заяви, че се изпълняват всички военни задачи в руската Курска област, където украинската армия започна операция през август. По данни на украинската армия за последните 24 часа на..

публикувано на 05.09.24 в 08:02

Милен Желев: ЦИК ходи по жарава

"Трудно е да се прогнозира каква нова глупост ще сътворят родните политици за сметка на българските граждани . Неглижират се истинските интереси на българските граждани и всички социални проблеми, които са заметени под масата." Това заяви в интервю за БНР политологът Милен Желев. ЦИК: "ДПС - Ново начало" и "ДПС - Демокрация, права и свободи"..

публикувано на 05.09.24 в 07:58

САЩ наложиха санкции на руски медии за опити за намеса в изборите

Администрацията на американския президент Джо Байдън наложи нови санкции на Русия заради опити за манипулиране на общественото мнение преди президентските избори през ноември. Министерството на правосъдието, Държавният Департамент и Министерството на финансите на САЩ обявиха съвместни мерки, включващи санкции и наказателни обвинения за..

публикувано на 05.09.24 в 07:51
Петър Мутафчиев

Петър Мутафчиев: БСП е в много тежка ситуация

Егото и интересът кой да бъде на власт поставят БСП в много тежка ситуация точно преди самите избори . Продължава тенденцията всеки един да твърди, че той представлява партията. Това мнение изрази пред БНР Петър Мутафчиев, член на НС на БСП, бивш министър на транспорта. Боричканията сред хората, управлявали 8 години партията , демотивират..

публикувано на 05.09.24 в 07:44

БСП подписва споразумение с над 20 партии за съвместно явяване на изборите

БСП и над 20 леви партии ще подпишат днес коалиционно споразумение за съвместно явяване на предсрочните избори на 27 октомври. През юни БСП пое курс на обединение вътре в партията и сближаване с всички формации в лявото политическо пространство. Първата крачка към това обединение беше общото честване на 133-тата годишнина от началото на..

публикувано на 05.09.24 в 07:40