Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германци се спасиха от горящ автобус през шофьорската врата

 Вратите на пламналия автобус днес следобед по пътя Малко Търново -Бургас не са успели да се отворят. Наложило се е хората да бъдат изведени през вратата на шофьора. Няма пострадали  сред 24- мата германски туристи, които са били днес на екскурзия из Странджа. Инцидентът стана към 16 часа в близост до местността Босна преди с.Крушевец. Те са пътували в автобус на известна бургаска фирма, с дългогодишен опит в този тип превози. Огънят  е тръгнал от двигателя, разказа шофьорът Иван

Тръгнахме от рибарника, излязохме тук на пътя и в този момент се появи  пушек. Спрях, опитах да отваря вратите, не се отвориха.Взех да извеждам хората от моята врата.Изведох ги и грабнах пожарогасителя да гася.

 Сред туристите е имало двама -трима хора с увреждания, всички са били изведени отпред, нямаше паника сред тях, уточни Иван

Не тръгнаха да се блъскат като овце.Един по един си тръгнаха спокойно, защото още нямаше признаци на пожар.

 Автобусът е минал технически преглед в началото на сезона, уточни още шофьорът.

Колата е изгоряла напълно.Пламъците бяха обхванали и сухи треви и дървета край пътя.Огънят бе потушен със съдействието на пожарникари, а движението за и от Малко Търново бе блокирано за близо два часа.

Чуйте звуковия файл







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Созополските рибари отхвърлиха проекта за реконструкция на пристанището

След бурни дебати созополските рибари отхвърлиха проекта за реконструкция на порта. Това стана с гласуване на събрание в залата на читалището тази вечер. Над 100 души декларираха желанието си в подписка, която ще продължи в града. Рибарите искат ремонт, но без поставянето на понтони.   "Ще се борим да направим проект, който да е удобен и приемлив за..

публикувано на 18.11.19 в 21:39

Шампионът в кайтсърфинга Еъртън Козолино преди първенството в Португалия

Бургас е страхотно място, тук разпускам с приятели и се фокусирам върху следващото първенство, на 6 юни в Португалия , отбеляза 24-годишният състезател. Кайтсърфът е трудна работа, но ти се отплаща непрекъснато. Когато правим безпрепятствени, големи скокове, приземяването е е супер сложно, така че трябва да тренираме много. На 6..

публикувано на 01.06.18 в 11:32