Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Костова с нов роман

Романът "Свети Никола от залива на подковата" от Екатерина Костова ще бъде представен в Литературния салон на клуб "Петното на Роршах". Критиката отбелязва: От патетичната социалистическа идилия, през емоционалните години на това, което не разбираш, но усещаш дори с кожата си като промяна, до рухващите илюзии и изгубването на смисъла – романът събира всичко това, като добавя и още в историята на едно българско семейство. 

Започнала не с любов, а като че ли по стечение на обстоятелствата, и поела по път, чиито спирки могат да ви спукат от смях, но и да ви разплачат. Изграждането на къща, която остава празна, ли е голямата метафора за съвместния живот на двама съпрузи? Какво се случва с тях и с децата им, докато я вдигат тухла по тухла в залив, наподобяващ подкова и покровителстван от светец, в когото малцина от местните вярват?

От какво се раждат приятелството, честта, отговорността, примирението? Защо смъртта идва понякога, преди да си разбрал кое точно е любовта? Бягство или спасение е вдигането на котва? Третата книга на Екатерина Костова е в ръцете ви, за да разкаже.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.