Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Софи Данон: Да давам ми е по-добре

Родена е в Пазарджик преди 93 години. От родния й дом на ул. „Кота 1050“ не е останало нищо. Няма я и самата улица. Няма я и малката квартална градинка с гранитния кладенец пред градската часовникова кула. На тяхно място са построени младежки дом и музей, а градинката вече е градина с големи фонтани. Гранитният кладенец е изместен по-близо до кулата, чийто часовник вече рядко се чува. Но аристократичният, според думите й, град все още пази спомените за детството и младостта й. Там някъде са скрити и първите й срещи с различното…
Какво е събрала като мъдрост през живота си и какво ни разказа като приказка – чуйте д-р Софи Данон в рубриката „Живот за разказване“ на предаването „Познати и непознати“ на 7 ноември 2016 г.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

платена публикация
Пием ли чиста вода? Как да филтрираме водата в домашни условия

Още от началото на света водата се върти в безкраен кръговрат. Понеже е добър разтворител, тя неизменно понася след себе си всякакви химически вещества и минерали наред с микроорганизми, твърди частици и още редица други примеси, с които влиза в досег по пътя си. Затова и съставът на водата навсякъде е различен. Огромният проблем настъпва..

публикувано на 20.12.23 в 10:40