Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среща с Кая Малановска в Пловдивския културен институт

Среща с полската писателка Кая Малановска по случай представянето на българското издание на книгата й „Дребните шемети на всекидневието“ ще се състои в Пловдивския културен институт. Срещата се организира от Полския институт в София съвместно с издателство ВББ в София.

 Книгата „Дребни шемети на всекидневието” е за тези, които в литературата търсят запис на женския опит, с цялата му сложност, бруталност и красота. Запис, лишен от кокетство и лъскав хепи енд, така характерни за популярната литература. 

Кая Малановска (1974) е писателка, авторка на повестите: „Дребните шемети на всекидневието“ (номинирана за наградата за дебют „Гаранции на културата“ на Полската телевизия „Култура“), „Имиграции” (2011), „Погледни ме, Клара!” (2012, книгата стига до финала на Литературната награда „Нике” и е номинирана за наградата Паспорти на сп. „Политика“)  и „Mъгла” (2015). 

Има докторат по генетика в University of Illinois at Urbana-Champaign.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.