Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театър „Сълза и смях“ с благотворителен жест към възрастни хора и болни деца

БНР Новини
Вельо Горанов във „Великият инквизитор“ по Ф. М. Достоевски
Снимка: Театър „Сълза и смях“

Поредица от благотворителни инициативи започват в Открита сцена театър „Сълза и смях“. И макар че те тръгват към своите зрители в навечерието на Коледа, няма да приключат с отминаването на празника, уточнява актьорът Вельо Горанов, който е мениджър на програмата в „Сълзата“.
Едната инициатива е насочена към пенсионерите – за тях ще се играят две постановки месечно, в събота или неделя от 11.30 часа, при цени на билетите 4 и 5 лева. Първото представление – комедията „Паника в хотела“ по Джон Мърей и Алън Борез, е на 11 декември. Следващият спектакъл също е комедия - „Да утепаме бабето“ от Джон Патрик. Представлението ще се играе на 17 декември.
Част от приходите от билети ще бъде дарявана на Дома за ветерани на културата и изкуствата в София.

Другата инициатива е в помощ на децата. На тях Вельо Горанов „подарява“ два от своите най-добри спектакли - „Великият инквизитор“ по Ф. М. Достоевски и „Последният запис на Крап“ по Самюел Бекет. Идеята е входът за тях да бъде свободен за всички желаещи да ги гледат, а след края на представленията зрителите, ако пожелаят, могат да дарят сума, каквато те решат, като събраните средства ще отидат за лечението на болни деца.
Първото благотворително представление на „Великият инквизитор“ е на 16 декември.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.