Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова биографична книга за Марчело Мастрояни

"Винаги съм изживявал тези приключения като разкази, като приказки, в които съм герой, тоест привилегирован", Марчело Мастрояни

БНР Новини
Вече е на българския книжен пазар новата биографична книга за легендата на италианското кино Марчело Мастрояни. Книгата-албум "Марчело Мастрояни - човек на киното" излиза по повод 20 години от смъртта на големия актьор и може да бъде намерена на Коледния панаир на книгата в НДК. Изданието излиза година след автобиографията на София Лорен "Вчера, днес и утре - моят живот". Преводът отново е на кинокритика Соня Александрова и включва съкровените изповеди на любимия на Лорен филмов партньор, с когото имат 14 филма. В книгата под съставителството на известния италиански кинокритик Марчело Серени са включени и съкровените разкази на режисьорите, актьорите и актрисите, с които Мастрояни работи през годините. Киноманите и почитателите на актьора ще видят и непубликувани до момента негови снимки от театралната сцена, снимачната площадка и личния му живот.
"Ще Ви изненадат изповедите на Мастрояни за неговия живот, за занаята му, за режисьорите и най-вече за актрисите, с които твори. Преведох книгата за този "латински любовник"(дали?) и алтер его на Федерико Фелини с нескрито удоволствие", казва Соня Александрова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.