Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жерар Депардийо завладя кинопанорамата във Флоренция през 2016

БНР Новини
Жерар Депардийо по време на представянето на неговата мемоарна книга "Невинният" във Флоренция, Италия, 29 октомври 2016
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Френският актьор Жерар Депардийо беше една от най-големите звезди на кинопанорамата „50 дни световно кино във Флоренция“ през 2016 година. Десетото издание на фестивала представи най-доброто от кинематографиите на различни държави и показа десетки нови филми от цял свят.
Тричленно жури, председателствано от италианската актриса Маргарита Буи присъди наградата “Златно листо” на филма Tour de France на режисьора Рашид Джайдани, както и почетен приз на Жерар Депардийо, който изпълнява главна роля в продукцията.
Кинокритикът Соня Александрова проследи мащабното събитие, което приключи в края на годината. Специално за слушателите на „Артефир“ тя разказа за наградите и филмите, които впечатлиха най-много критиката и публиката във Флоренция.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.