Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АМ "Тракия" е отворена от Зимница към Бургас и от Карнобат към София

| обновено на 31.12.16 в 16:50
Снимка: Радио Шумен

Движението от Зимница към Бургас вече може да се осъществява и по АМ "Тракия". Това съобщи за Хоризонт комисар Бойко Рановски, директор на Националната служба "Пътна полиция":

В момента е взето решение да се пусне движението пътен възел Зимница към Бургакс по автомагистрала Тракия, като контролирано отпред ще върви почистваща техника, ще има полицейско присъствие и ще се придвижат хората, които изчакваха до момента на пътния възел в посока Бургас. Също така е отворено движението от Карнобат по автомагистралата в посока София. Единствено за момента не е отворено движението от Бургас до Карнобат по магистралата

Затворен остава  пътят за Бургас през селата Саранско и Средец. Продължава разчистването на участъка от автомагистрала Тракия след пътен възел Зимница. Петолъчката- Айтос - Карнобат е отворен, но придвижването е затруднено заради големият брой автомобили. Другият алтернативен маршрут за Бургас е Елхово- Болярово- Средец- Бургас, но и там обстановката остава усложнена, тъй като от 4 часа вали без прекъсване.

През днешния ден около 250 души от Бургаско са евакуирани и настанени в близки населени места, съобщи по-рано пред "Хоризонт" Благородна Макева - заместник-директор на Главната дирекция Национална полиция. Ситуацията по пътищата в страната е усложнена, допълни тя:

Имаме няколко затворени маршрути. Обходният маршрут, който пуснахме между Ямбол - село Камчия - Средец и Бургас също е временно затворен. Причината е, че имаме аварирали три ТИР-а, които са край село Саранско и 5 в района на село Войника. На място са колегите от "Пътна полиция", както и колегите от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". В цялата територия на област Бургас е ограничено движението на тежкотоварни автомобили. По отношение на област Бургас имаме постъпващи сигнали, както и в пожарните служби, около 30, включително и за пожари, и за бедстващи граждани. Колегите на място с тежка техника, влекачи и пожарни автомобили се опитват да евакуират всички, които се налага.

През нощта близо 500  автомобила попаднаха в снежната блокада в югоизточната част на магистрала Тракия.

Направен е пробив за колоната от автомобили край с. Миролюбово и пътят към Айтос и Бургас вече е достъпен. Колите  са напуснали  мястото, където бяха блокирани от снощи, каза областният управител Вълчо Чолаков

Трасето, като бъде освободено от коли, поддържащата фирма ще изчисти пътя и ще го поддържа чист през цялата останала част на денонощието.

 Желателно е все още да не се използва този маршрут. Обходите от и за Бургас са през Средец и Елхово. Затворени са Айтоскят и Ришкият проходи. Десетки села в областта са без електроенергия. Всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово и Превала.  Проходът на републиката е изчистен до асфалт, съобщи областният управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев.
В община Елена снежната покривка е над 80 сантиметра. Там автомобилите се движат само с вериги.

Пътниците от бързия влак София-Варна, който три часа претояваше на гара Люляково , вече са качени на друг влак и пътуват към морската столица. Това съобщиха от Министерсвото на транспорта. Причината за аварията е била повреда в локомотива

Продължава да е затворен и пътят Добрич - Албена.

Все още остават затворени автомагистрала Тракияслед пътен възел Зимница и пътната отсечка между  Петолъчката и Карнобат. Единственият алтернативен маршрут за Бургас в момента е пътят Елхово- Болярово- Средец- Бургас.

Двама души загинаха след  тежката катастрофа на пътя Симеоновград-Гълъбово  между турски ТИР и лек автомобил. Първоначално бе съобщено, че при катастрофата има един загинал.  Още един ранен е настанен в болница.  Пътят е затворен за оглед. Обходният маршрут е през Опан.

В Сливен вятърът спря и обстановката в региона постепенно се нормализира. Няма затворени пътища в областта. Пътят между връх Българка и Меча поляна посока Карандила е непроходим заради изоставен автомобил, който пречи на преминаване на снегопочистващата техника. Затворени към Бургас са пътят Петолъчката-Карнобат и АМ "Тракия“. От Областно пътно управление не препоръчват да се ползват обходни маршрути в тази посока.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Стотици хора все още са блокирани в колите си между Бургас и Карнобат

Бедственото положение обявено в Бургаска област остава след часове на коли, блокирани заради катастрофи и снегонавявания. Стотици  все още са блокирани в колите си между Бургас и Карнобат .Ток няма в десетки села. Повече от 15 часа млади и възрастни са..

обновено на 31.12.16 в 13:10
ВИЖТЕ ОЩЕ
Комисар Васил Паргов

Петима са задържани за купуване на гласове и търговия с вот в Кюстендилския регион

Петима са задържани за 24 часа при специализираната полицейска операция за гарантиране политическите права на гражданите и противодействие на нарушенията на изборното законодателство на територията на Кюстендилския регион, обявиха днес от..

публикувано на 02.10.24 в 17:08
Войници от армията на Босна и Херцеговина

Въоръжените сили на Босна и Херцеговина повишиха нивото на сигурност заради имейл, изпратен от IP адрес от България

Въоръжените сили на Босна и Херцеговина повишиха нивото на сигурност на военни и обекти и обекти от военната промишленост заради получени заплахи вчера от IP адрес в България, съобщава босненското издание „Дневни аваз“, като се позова на..

публикувано на 02.10.24 в 16:59
Иранският президент Масуд Пезешкиан.

Иранският президент: Ако Израел не спре с престъпленията си, ще получи суров отговор

Иранският президент Масуд Пезешкиан каза, че "ако Израел не спре с престъпленията си",  то еврейската държава ще получи суров отговор, предаде Ройтерс. Той говори ден след ракетната атака на Иран срещу Израел и последвалото изявление на  и зраелският..

публикувано на 02.10.24 в 16:53
Евелина Славкова

Евелина Славкова: Българските младежи са песимисти за света, но оптимисти за България

Българските младежи са песимистични за света, но оптимисти за България . Това каза пред БНР Евелина Славкова, социолог от Изследователски център "Тренд", която коментира изводите от проучването  "Младите хора в България - ментални рискове,..

публикувано на 02.10.24 в 16:48
Танкове на израелската армия близо до израелско-ливанската граница, 1 октомври 2024 г.

Сражения между израелски военни и бойци на "Хизбула" на ливанска територия

Израелската армия съобщи, че 22-годишен израелски военнослужещ  е бил убит в сражение на ливанска територия,  предадоха Асошиейтед прес и АФП.  Това е първото такова съобщение , откакто преди два дни Израел започна сухопътна операция в Ливан...

публикувано на 02.10.24 в 16:39

Истанбулските летища се задръстиха от ливански граждани

Близо 20 самолета на чужди авиокомпании са били принудени да кацнат в Истанбул и други турски градове, след като снощи Иран е затворил въздушното си пространство заради ударите срещу Израел, съобщи турският информационен сайт Хабер Глобал, цитиран от БТА...

публикувано на 02.10.24 в 15:54
Български огнеборци се включиха в потушаването на пожара в Гърция.

Подобрява се ситуацията с мащабния пожар в Коринт

Подобрява се ситуацията с мащабния пожар в Коринт. Пожарни екипи от България също се насочват към мястото на бедствието. Спирането на вятъра помогна на пожарникарите частично да овладеят огъня. Остават още стотици малки огнища, които са по..

публикувано на 02.10.24 в 15:50