Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Атанасова – от Английската гимназия до титлите и Бундеслигата по футбол на маса

Цветята - в ръцете, медалът - на гърдите. Колко й отиват на Екатерина Атанасова!
Снимка: foosballina.com
В Кой кой е този път ви срещаме с Екатерина Атанасова. Тя е световен шампион по футбол на маса (спорт, наричан накратко джаги), състезава се за един от най-добрите отбори в този спорт "Берлин", в най-силното първенство в света – Бундеслигата.

Отдадена е на развитието на футбола на маса у нас. Участва и в ръководството на международната федерация на този спорт. 

Занимава се още и с народни танци, но всъщност работи, като уебдизайнер.

Любовта и към джагите започва още в ученическите ѝ години, като започва да играе заедно със своите съученици от Английската гимназия, а в началото на 2013-а печели и световната титла. Освен че е състезател, Екатерина Атанасова е и треньор, който подготвя и развива много български таланти в този спорт.

В България активно се занимават около 150 души, докато в Германия, например – над 5000. Тя сравнява този спорт с шахмата или със слушането на фолклорен концерт (чуйте в какво си приличат), обяснява защо е важно да се прави анализ на играта на противника. И познайте кой спор е по-изтощителен – джагите, народните танци или плажният волейбол...

Как съчетава всички дейности и повече за самия спорт – чуйте от самата Екатерина Атанасова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.