Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пам Велидис за Терора на нормата

БНР Новини
Пам Велидис (вляво) и Цвета Николова.
Снимка: Емил Николов

Кюфте, дебелан/а, бъчва и подобни обидни думи са чули почти всички жени и мъже с наднормено тегло. И ако зрелите жени и мъже са малко или повече устойчиви на подобни обиди и често са склонни сами със себе си да се шегуват, при младите хора, особено при девойките, това не е така. Често подобно отношение ги вкарва в депресия, убива самочувствието им и ги кара да се чувстват аутсайдери. Те не смеят да излизат, да общуват, а в някои от случаите не дръзват и да си помислят за работа в голяма фирма. Просто защото в обществото се шири предразсъдъкът, че слаб човек означава здрав и красив, а дебел - грозен и болен.
За този и други предразсъдъци, за терора на нормата, формата или съдържанието; за спасението от ниското самочувствие - за всичко това в „Познати и непознати” разговаряхме с философката и нестандартната манекенка Пламена Велкова с артистичен псевдоним Пам Велидис. Чуйте звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

платена публикация
Пием ли чиста вода? Как да филтрираме водата в домашни условия

Още от началото на света водата се върти в безкраен кръговрат. Понеже е добър разтворител, тя неизменно понася след себе си всякакви химически вещества и минерали наред с микроорганизми, твърди частици и още редица други примеси, с които влиза в досег по пътя си. Затова и съставът на водата навсякъде е различен. Огромният проблем настъпва..

публикувано на 20.12.23 в 10:40