Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вкусът на новите революции по Евгений Дайнов

БНР Новини
Проф. Евгений Дайнов и корицата на третия том на неговата книга
Снимка: БГНЕС

Ако някой смята, че днешните революции са забавни, то това е Евгений Дайнов. Оптимист по природа, той смята, че у нас има една достатъчно голяма група активни граждани, която да държи държавата до известна степен в правилната посока. Но какво различно открива политологът в революциите на 21 век? Коя е последната класическа революция в България и защо културна революция у нас няма да се случи в близкото бъдеще? Защо в света и у нас отново се решава въпросът цивилизация или варварство?
Бъдещето не само у нас, но и по света, изглеждаше спокойно, радостно и благодатно. В края на тия две десетилетия обаче се оказа, че и по света, и у нас се борим с настъпващите сили на мрака, за да запазим някакви островчета светлина, така започва третият том от „Записки по революцията 1997 - 2017“ на Евгений Дайнов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.