Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задава се вълнуваща концертна 2018 година

Снимка: ndk.bg

Началото поставя празничният новогодишен концерт "Духът на Европа" - на 1 януари от 18:00 часа в зала 1 на НДК, с участието на Фестивален симфоничен оркестър под диригентската палка на Емил Табаков. В синхрон с българското европредседателство ще бъдат представени произведения на европейски композитори от всичките 28 страни членки на ЕС.

Любителите на хоровата музика със сигурност ще останат впечатлени от концерта на Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“. На 9 януари в зала България е неговият концерт от цикъла „Шедьоври на хоровата акапелна музика“. В програмата са включени произведения само на български композитори.

Меломаните със сигурност вече са си запазили специално място за датата 27 март. Тогава в НДК Lara Fabian се завръща у нас с нов албум и спектакъл.Лара Фабиан Той е част от световното й турне, съпроводено от грандиозна продукция и много визуални ефекти. Лара Крокарт, както е рожденото име на звездата, е канадско-белгийска певица. Продала е над 20 млн. аудио носители по целия свят. Лара е и най-продаваният белгийски музикант на всички времена.

Рок динозаврите "Форинър" ще разтърсят публиката в Арена Армеец с епохално шоу в Деня на Европа - 9 май. Събитието е част от световното турне по повод 40-годишнината на бандата.
Друга изненада за феновете им е специален албум с 40 хита за 40 години на сцена. В компилацията са включени и две напълно нови композиции, които "Форинър" ще представят и пред българската публика по време на шоуто си в София.

Малко преди "Форинър", една от най-обичаните български рок групи Б.Т.Р. ще представи 11-ия албум в дискографията си и ще отпразнува 25 години на сцената. Датата е 29 март, а мястото - зала 1 на НДК.
Новият албум на Б.Т.Р. е озаглавен „Невидими стени” и включва 10 песни, в които се усеща завръщане към по-твърдия звук.

На 6 юни 2018 година зала "Арена Армеец" ще посрещне цигуларя виртуоз Дейвид Гарет. Той ще свири заедно с пианиста Жулиен Куентин.Прекрасната Стинг ще дойде в Европейската столица на културата - Пловдивмузика на неповторимата 300-годишна цигулка „Страдивариус", която използва Гарет, е истинска наслада за ушите. Дейвид Гарет е не само талантлив цигулар, но и истински шоумен - движи се сред публиката, понякога дори „лети" над нея, докато свири - всичко, за да покаже, че не е нужно класиката да бъде статична, а може да е забавна и достъпна.

Началото на лятото е запазено за Стинг и ... за Пловдив - градът, който през 2019 г. ще бъде европейска столица на културата. На 19 и 20 юни са концертите на Стинг там, в Античния театър.

Първата половина на 2018-а ще видим още част от звездите на Миланската скала, Тото, Горан Брегович и още много наши и чужди музиканти и изпълнители.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.