Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАТФИЗ чества 70-годишен юбилей през 2018

БНР Новини
Проф. Станислав Семерджиев в студиото на програма „Христо Ботев”
Снимка: Росица Михова
Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов” ще посвети цялата календарна година на големия юбилей. Ректорът на академията гостува в „Артефир” по повод празника. Проф. Станислав Семерджиев разказа за предстоящите събития и кои големи имена от света на киното ще бъдат удостоени със званието „Доктор хонорис кауза” от ръководството на висшето училище в юбилейната година. Ще научите още и първите отзиви от 14-то издание на Международния фестивал на документалното кино ZagrebDox.
Тази година проф. Семерджиев оглави журито за „Млади таланти” на фестивала в Загреб в качеството на председател на Международната асоциация на филмовите и телевизионни училища (CILECT), президент на Българската асоциация на филмовите, телевизионните и радиосценаристи и ректор на НАТФИЗ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.