Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Читалня „Малкият принц” среща децата с книгите в Бургас

БНР Новини
Най-малките читатели в новооткритата читалня „Малкият принц” в Бургас
Снимка: Фондация „Шанс за децата на България”

„Четенето на книги е магия! То е важно за децата и ги изпълва с въодушевление, помага им по-добре да разбират света и да учат докато се забавляват. Четящите деца използват въображението си, поставят себе си на мястото на героите от историите. Книгите помагат на малките да видят нови светове и да достигнат пълния си потенциал, което е и основна мисия и цел в работата на Център за млади таланти”, това сподели Лилиана Славова, председател на фондация „Шанс за децата на България” при откриването на читалнята „Малкият принц” в Бургас.
Новооткритият детски литературен клуб вече посреща своите най-малки читатели в сградата на Центъра за млади таланти срещу община Бургас, създаден от фондация „Шанс за децата на България”. Това е поредната инициатива на организацията, която подпомага образованието и творческото развитие на талантливи деца и способни млади хора на възраст от 6 до 20 години във всички области на науката, технологиите и изкуството.
Лилиана Славова разказа за инициативите на фондацията и работата с децата в Центъра за млади таланти в Бургас.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.