Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП отново поиска премиерът да информира парламента за дипломатическата криза между ЕС и Русия

| обновено на 29.03.18 в 11:55
Снимка: БГНЕС

От БСП отново поискаха  премиерът Бойко Борисов да отиде в парламента и да информира народните представители за развитието на ситуацията с дипломатическата криза между Европейския съюз и Русия заради отравянето на бившия агент Сергей Скрипал. 

Социалистите настояха премиерът да обясни какви са основанията за предприетите стъпки до момента с извикването от Москва на посланика ни Бойко Коцев. Депутатът Кристиан Вигенин и бивш външен министър обоснова искането на левицата:

"Да направим едно усилие, да има една по-голяма съгласуваност в действията на институциите по тази криза, която очевидно се разширява и може да има сериозни последици за глобалните международни отношения, в частност и за България. В такава ситуация е много важно да се гарантира това взаимодействие. Видяхме, че такова не е имало с президента, но смятаме, че народните представители трябва да бъдат информирани. По Ваша преценка, това заседание може да бъде и закрито", изтъкна Вигенин.


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обясни отсъствието на Борисов така:
"Свързах се с министър-председателя. Той в момента е в среща със зърнопроизводителите и няма как да дойде, но при първа възможност ще ме информира".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Кристиан Вигенин

Вигенин: Премиерът Борисов трябва да бъде изслушан в парламента по случая "Скрипал"

Премиерът Бойко Борисов трябва да бъде изслушан в Народното събрание по случая "Скрипал", заяви за предаването „Преди всички“ председателят на парламентарната комисия по европейските въпроси Кристиан Вигенин : "Учудих се, че президентът..

публикувано на 29.03.18 в 08:49
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва проверка на НАП и ДАНС заради буферните паркинги

Още днес започва проверка на НАП и ДАНС във връзка с проблема с буферните паркинги за камиони по границите ни. Заради напрежението премиерът Димитър Главчев свика спешна среща в Министерския съвет и разпореди проверките, за да бъде изяснена ситуацията в..

публикувано на 05.09.24 в 15:17

ПП и ДБ подписаха коалиционно споразумение

"Продължаваме Промяната“ (ПП), "Демократи за силна България” (ДСБ) и "Движение Да България“ (Да България), подписаха коалиционно споразумение за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. под наименованието КОАЛИЦИЯ..

публикувано на 05.09.24 в 15:14
Мишел Барние

Еманюел Макрон посочи 73-годишния Мишел Барние за следващ френски премиер

Френският президент Еманюел Макрон посочи 73-годишния Мишел Барние за следващ френски премиер.  Барние ще е най-възрастният министър-председател в историята на модерна Франция и получава задачата да формира единно правителство след изборите без ясен..

публикувано на 05.09.24 в 15:13

Проф. Красимир Калинов: Очаквам ЦИК да прехвърли решаването на въпроса с ДПС към Административния съд

"ЦИК не може да вземе решение за ДПС. Получава се "Параграф 22". Това обясни пред БНР проф. Красимир Калинов, бивш член на ЦИК. Централната избирателна комисия прие документите и на двете враждуващи крила в Движението. Групата на Доган отива на..

публикувано на 05.09.24 в 15:05

Сагата с двете ДПС-та - още подробности

Централната избирателна комисия отказа да регистрира коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало" за участие в частичните местни избори за кметове на община Омуртаг, област Търговище и на кметство Габровница, община Монтана насрочени за 20-ти..

публикувано на 05.09.24 в 15:00

Проблемът с инфраструктурата по границите - от години, но изведнъж стана приоритетен

Заради хаоса с тежкотоварния трафик по границите ни, превозвачите от Гърция и Турция се обединиха около търсенето на друг транспортен коридор, който да заобиколи България . Затова преди дни сигнализираха от Камарата на българските превозвачи. И..

публикувано на 05.09.24 в 14:56

Поради технически причини е затруднено паркирането със SMS в София

Заради технически причини някои от мобилните оператори в момента обработват със закъснение SMS-те за платено паркиране в София, съобщават от Центъра за градска мобилност. И допълват, че водачите, пуснали съобщения за паркиране, но не получили обратно..

публикувано на 05.09.24 в 14:48