Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как се измерва щастието?

БНР Новини
Майк Викинг и Невена Праматарова след представянето на книгата „Малък наръчник по люка“ в София
„Не само обществото става по-щастливо, когато сме загрижени един за друг. Ние самите се чувстваме по-добре“ пише Майк Викинг в „Малък наръчник по люка“.
Датският писател и изпълнителен директор на Института за изследване на щастието в Копенхаген отговаря на въпроса „Как се измерва щастието?“ по време на многобройните си пътувания в различни държави. Водещият експерт по въпросите на щастието е автор на две книги, които се радват на огромен успех по цял свят и в България. Това са „Малък наръчник по хюга“ и „Малък наръчник по люка“. Двете издания имат милиони продажби и печелят читателите с ценните съвети и идеи как да намерим повече хармония и смисъл във всекидневието си.
Майк Викинг представи новата си книга – „Малък наръчник по люка“ в София и Пловдив и се срещна с многобройните си почитатели в нашата страна.
„Работата ми като изпълнителен директор на Института за изследване на щастието се състои в това да измервам, да формулирам и да създавам щастие. Пътувам до множество места по цял свят, за да изследвам качеството на живот и глобалните тенденции на жизнената удовлетвореност на хората, както и тяхното разбиране за щастие и благополучие“, казва Викинг.
Как се измерва щастието и кои държави се възползват от услугите на датския институт? Това ще разберете от звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.