Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЕВР ще поиска от ЧЕЗ официално становище дали сделката с "Инерком" е финализирана

Иван Иванов
Снимка: БГНЕС

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще поиска официален писмен отговор от чешката компания ЧЕЗ дали сделката за продажбата на българските ѝ активи окончателно е приключена. Това каза председателят на енергийния регулатор Иван Иванов.

От отговора на чехите ще зависят и следващите действия на Комисията, на която днес депутатите гласуваха повече правомощия. Все още не е ясно обаче какви точно ще са тези правомощия, посочи Иванов:

"Нямаме яснота по причина, че нашето настояване в текстовете на закона да се разпишат критериите и параметрите, по които Комисията за енергийно и водно регулиране да вземе подобно решение, не беше направено. Очевидно, решението ще се взема въз основа на становища в писмен вид, официални, от всички държавни органи и организации, които имат отношение не само към тази сделка, но и към съответни бъдещи сделки, за които трябва да се произнася Комисията за енергийно и водно регулиране", коментира Иван Иванов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Делян Добрев: Одобряваните от КЕВР сделки в енергетиката да бъдат по прецизирани с подзаконов акт критерии

Приетите днес окончателно промени в Закона за енергетиката с допълнителни правомощия на Комисията за енергийно и водно регулиране няма да повлияят на сделката за ЧЕЗ,  заяви председателят на парламентарната енергийна комисия  Делян Добрев  от ГЕРБ...

публикувано на 26.04.18 в 13:49

КЕВР ще контролира сделки за над 20% от електроразпределителни, топлофикационни и газови дружества

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще може да контролира сделки за над 20% от електроразпределителни, топлофикационни и газови дружества, решиха окончателно депутатите с приети промени в Закона за енергетиката. Против приетото..

обновено на 26.04.18 в 13:04

НС решава дали КЕВР да се произнася при продажба на дялове от енергийни компании

Депутатите ще обсъждат днес дали да се дадат правомощия на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да се произнася при продажба на дялове от енергийни компании. Предложението е част от проекта за промени в Закона за енергетиката. Според..

публикувано на 26.04.18 в 08:26
ВИЖТЕ ОЩЕ

С "Алея на книгата" и шествие отбелязват 24 май в Плевен

Плевен чества 24 май с празнично шествие на образователни институции и дейци на културата. Десетки ученици ще се включат в общоградското хорово изпълнение на химна "Върви, народе възродени" на площад "Възраждане". Празничните събития започват с..

публикувано на 24.05.24 в 08:18

Писмеността в ерата на дигиталната среда

Какво представлява писмеността в ерата на дигиталната среда? Какви са видовите форми на българската кирилица и защо е важно да имаме официална българска форма на писменост в технологичния свят? През 2014 г. независимата гражданска инициатива "За..

публикувано на 24.05.24 в 08:16

Празнично шествие в Пазарджик

В Пазарджик денят на българската просвета и култура ще бъде отбелязан с празнично шествие, което в 10 и 30 ще тръгне от читалище „Виделина“ и ще премине през бул. „България“ до площад „Константин Величков“ В шествието ще се включат ученици и преподаватели..

публикувано на 24.05.24 в 08:03

За празника на буквите: БДЖ пуска ретро мотриса от София до Банкя

БДЖ организира празнични пътувания със специална ретро мотриса по повод отбелязването на Деня на българската просвета и култура. Мотрисата е произведена през 1960 година в Австрия и е част от музейното наследство на железницата. Планирани..

публикувано на 24.05.24 в 08:02
Д-р Жолт Лавица

Д-р Жолт Лавица: Лошите ученици обикновено са най-креативните

Лошите ученици обикновено са най-креативните . Това каза в интервю за БНР професор д-р Жолт Лавица. В университета "Йоханес Кеплер" в Линц, Австрия, професор Лавица се занимава с търсене на нови методи за образование. Той сподели с българските..

публикувано на 24.05.24 в 07:50
Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Софийският университет отбелязва 24 май с академично тържество

Софийският университет "Св. Климент Охридски" ще отбележи празника с академично тържество, което ще започне в 12.00 часа с приветствено слово на ректора проф. Георги Вълчев.  Академично слово на тема "Въпрос на буква" ще произнесе доц. Дария..

публикувано на 24.05.24 в 07:50

Най-малко четирима загинали при срутване на покрив на ресторант в Палма де Майорка

Най-малко четирима души са загинали, а още 21 са ранени, след като покрив на ресторант се срути в испанския курорт Майорка, съобщи агенция Франс прес. Ранените са приети в различни болници на острова, като 16 от тях са в тежко състояние...

публикувано на 24.05.24 в 07:35