Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орлин Горанов и Мариан Бачев "пеят под дъжда" на старта на "Опера в летния театър"

Шест премиери включва програмата на девето издание на фестивала „Опера в летния театър“ от 20 юни до 23 август във Варна. Началото довечера е в 21 часа с премиерата за България на световния мюзикъл „Да пееш под дъжда“ с Орлин Горанов и Мариан Бачев.

Директорът на Театрално-музикален продуцентски център - Варна Даниела Димова разказа подробности за програмата на фестивала пред Радио София.

Следващата премиера е с още един мюзикъл – за първи път „Зоро“ (28 юни и 21 август) по музиката на „Джипси Кингс“ с участието на Велин Михайлов и Илина Михайлова, Нейчо Петров и Николай Димитров. Варненската опера ще отбележи Международния ден на музиката - 21 юни с флашмоб с главните герои от "Зоро".

СнимкаМеждувременно оркестърът на Варненската опера под диригентството на Пиеро Романо ще открие международния музикален фестивал „Варненско лято“ като партнира на Александрина Пендачанска за гала концерта наречен „Това съм аз“.

На 12 юли ще бъде премиерата на „Летящият холандец“ на Вагнер с диригент Ерих Биндер и с Линка Стоянова, Гео Чобанов и Мирослав Христов.

В началото на август отново се завръща „Опера в летния театър“ с премиера на „Джоконда“ на Понкиели (7 август). Това ще бъде първо представяне на тази опера във Варна. Григор Паликаров ще дирижира Димитринка Райчева, Валерий Георгиев, Бойка Василева, Даниела Дякова и Венцеслав Анастасов. За да завършим с оперите ще споменем „Травиата“ на Верди на 20 август с диригент Паоло Олми и с Илина Михайлова, Иван Момиров, Пламен Димитров.

В програмата на фестивала е включена и оперетата „Царицата на чардаша“ на Калман (14.08). Александър Мутафчийски ще възстанови легендарна постановка на Видин Даскалов от1996 година.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.